De twaalfmannen

Martien van Asseldonk, 8 september 2014

Deze gegevens mogen gebruikt worden onder verwijzing naar: Martien van Asseldonk, www.oudzijtaart.nl

 

 

Van groot naar klein bestuur

 

Vanouds werden de bestuurlijke zaken geregeld in de keuren van het dorp. De keuren werden jaarlijks op het jaargeding door een vergadering van geërfden aangepast en bevestigd. De oudste keuren van Veghel dateren uit 1559, en daarna zien we pas in 1785 een nieuwe versie verschijnen. Volgens de civiele dingrollen van Veghel die vanaf 1569 deels bewaard gebleven zijn, onderscheidden de jaargedingen zich toen al niet meer van de gewone rechtzittingen. De regelgeving volgens de keuren 'versteende' na 1559. Naast de regelgeving via de keuren hadden ook de schepenen vanouds beperkte bestuurlijke taken. Die bestuurlike verantwoordelijkheid zou spoedig groter worden. Het is niet uitgesloten dat de overgang in Veghel rond 1585 van schepenen die gemiddeld een jaar of 15 tot aan hun dood in dienst bleven, naar schepenen die al tijdens hun leven vervangen werden en gemiddeld maar een jaar of 5 in functie waren, samenhangt met de toenemende rol van de schepenen in het bestuur van het dorp.

 

Vanaf rond 1600 worden op het platteland van de Meierij voor het eerst 'regenten' of 'de magistraat' genoemd. Dit waren de officier en schepenen in hun functie als bestuurders. Zij bestuurden het dorp. In Veghel namen zij veel besluiten alleen, maar als het om belangrijke zaken ging, zoals dorpsfinanciën, belastingen of het aangaan van een proces, dan werden die besluiten door een grotere groep genomen. Dan traden de schepenen bijvoorbeeld samen met borgemeesters (na 1576-1579) of (na 1662) de twaalfmannen op. Soms werden 'de vijf leden' (schepenen, borgemeesters, armmeesters, kerkmeesters en twaalfmannen) bij elkaar geroepen, en indien nodig waren de geërfden daar ook nog bij. In de zestiende eeuw waren de geërfden nagenoeg altijd aanwezig geweest bij dergelijke breed overleg. In de zeventiende en achttiende eeuw was dat nog slechts in ongeveer 20 % van de gevallen.

 

De precieze details van dit proces ontgaan ons nog, maar de brede tendens is duidelijk: de hoofd verantwoordelijkheid voor de algemene regelgeving en bestuur in Veghel verschoof tussen pakweg 1560 en 1600 van de gezamenlijke geërfden naar een kleiner college, met name de officier met de schepenen. In grotere plaatsen in de Meierij was het dorps- of stadsbestuur al veel langer in handen van de schepenen.

 

 

Vertegenwoordiging van buurtschappen in het bestuur

 

Om tegemoet te komen aan de afnemende inspraak van de geërfden, juist in een tijd dat veel plaatsen opgezadeld werden met grote schulden, zien we dat in enkele plaatsen vertegenwoordigers uit buurtschappen zitting krijgen in het bestuur. Zo gaf Maximiliaan van Oostenrijk, hertog van Brabant, op 4 januari 1484 de inwoners van Oirschot toestemming om jaarlijks uit elke herdgang een raadsman te kiezen. De acht raadslieden of achtmannen werden betrokken bij het bestuur van de vrijheid en bij het financieel beheer. Ook in enkele andere plaatsen worden vóór 1600 vertegenwoordigers van gehuchten vermeld in dorpsaangelegenheden. In Helvoirt werd in 1504 ‘dat Molenvenne’ verkocht door de sex viros seu deputatos, schepenen, gezworenen, kerkmeesters en Heilige-Geestmeesters. Het is niet bekend of het om een ad hoc dan wel permanente vertegenwoordiging van de gehuchten ging. In Tilburg is in 1575 voor het eerst sprake van vertegenwoordiging van de onderhorige gehuchten. In dat jaar ondertekenden de schout, schepenen, borgemeesters en twaalf ‘vertegenwoordigers van de hertgangen tot Tilborch voerscreven uijten naam ende representeerende die geheele gemeijnte’ de verbandbrief voor de betaling van de recognitiecijns voor de in dat jaar vergunde markt. In een besluit van schout en schepenen van Tilburg van 14 juli 1602 is sprake van twee afgevaardigden uit elk van elf genoemde herdgangen om de regenten met raad en daad ter zijde te staan en om belangrijke besluiten ten aan zien van de financiën te nemen. Hiermee kreeg de vertegenwoordiging van de ingezetenen in Tilburg een duurzaam karakter

 

 

De Veghelse twaalfmannen

 

In Veghel werd een dergelijke afvaardiging van de buurtschappen in het plaatselijk bestuur geregeld in het bestuurlijk reglement van 11 juli 1662. Het bestuurlijk reglement beschrijft als taken van deze gecommiiteerden of twaalfmannen: het toezicht van de omslag van de bede over de inwoners, het toezcht op de verpachting van de vollecte van de gemene middelen, het mede afhoren van de borgemeestersrekeningen, en hun toestemming was nodig voor het invoeren van nieuwe dorpsbelastingen. Verder mochten zij jaarlijks (naast de schepenen en afgaande borgemeesters) kandidaten nomineren voor de borgemeesters voor het volgende jaar. De betreffende artikelen uit het reglement:

 

-        Artikel 4: Dat alle hefcedulle van de voorschreven beede insgelijk sal werden oversien bij de gecommitteerde off twaelff mannen daer te vercoren, oijck ist noot by de geerfden van ‘s-Hertgenbosch.

 

-        Artikel 7: Dat het corpus van Vechele egeene lants middelen sal mogen pagten dan met schrifteyk consent van de voorscreven geerfdens ende de voorscreven twaelf mannen als streckende tot derselver naedeel oijck strijdig teegen de placcaten van Haer Hoog Mogenden.

 

-        Artikel 11: Item dat reekeninge van de borgemeesters alle jaer preciese in de maent meij naar voorgaende drie sondaegse proclamatien sullen moeten werden gedaen, beginnende smaandags smorgens ten agt uuren waer toe den clockenslag sonder teegenseggen van imanden sal worden gebruijckt, de behoeften daer toe nodig naegesien ende geexamineert ende alsoo voorts verhoort geapprobeert ende gesloten niet alleen by de weth ende voorschreven geerfden, maar oijck bij de voorschreven gecommitteerden ende twaelff mannen.

 

-        Artikel 13: Dat ook bij schepenen ende regeerders geene andere onslaegen als voorschreven is tot laste van de gemeente en sullen mogen werden gedaen, dan met kennisse en schriftelijk consent van den voorschreven geerfdens ende ingelanden, als ook de voorschreven gecommitteerde ende twaelf mannen.

 

-        Artikel 27: Item dat het kiesen van den borgemeesteren alle jaer op sondag naar Lichtmis naar ouder gewoonte ende privilegien sall worden gedaen, in welke electie in manieren naervolgende sal geprocedeert ende die gedaen werden, te weeten dat afgaende borgemeesteren sullen nomineeren mogen vier personen de twaelff mannen off gecommitteerde mede vier persoonen en de schepenen van gelyke vier persoonen, uijt welke twaelf luijden den officier sal nomineren ende aenstellen eenen borgemeester naar sijn wil ende goet vinden de voorschreven schepenen, afgaende borgemeesteren en de twaelff mannen respective met haere stemmen ook elk eenen borgemeester.

 

Daarnaast blijken de twaalfmannen tot op zekere hoogte betrokken te zijn geweest met algemeen bestuurlijke zaken. Zo behoorden ze tot 'de vijf leden', dat wil zeggen het college van schepenen, borgemeesters, armmeesters, kerkmeesters en waalfmannen' dat over belangrijke zaken overlegde, al dan niet samen met de geërfden.

 

Soms traden de schepenen niet met alle vijf leden, maar wel met enkele leden op. Af en toe waren dat de twaalfmannen. Enkele voorbeelden:

 

-        Ordonnantie op 30-10-1662 van schepenen met de twaalfmannen dat de borgemeesters binnen 24 uur 19 gulden aan Adriaen van Lieshout moeten betalen voor verteringen tot zijn huis, op pene van 3 gulden

-        Contract van 15-9-1680 door schepenen, borgemeesters en achtmannen afgesloten met meester Willem Jaspers Bratveer, leijdecker en gelaesenmaecker woonende binnen de stadt Eijdhoven, ‘om jaerlijckx den thooren te beklimmen ende te repareeren naer behooren’ voor 5-10-0 jaarlijks

-        Aankondiging van 14-2-1694. De stadhouder zal de gehele week 's ochtends van 8 tot 12 uur zitten tot het formeren van de hooftlijsten van het gemaal voor het tegenwoordige jaar; schepenen, borgemeesters en achtmannen doen alle nabuuren waarschuwen en aanzeggen, dat ieder vader des huisgezins, of hoofd van het huishouden alle personen van zijn huisgezin, zo rijke als arme, niemand uitgezonderd, hetzij knecht, dienstmaagt oft kinderen tot het minste of alderjongste incluis, zal laten registreren. Niemand mag zich als arm laten registreren die niet daadwerkelijk door de armenkas als zodanig bekend zijn.

 

 

De eed van de twaalfmannen

 

De op 6 februari 1680 aangestelde acht- of twaalfmannen beloofden: 

 

-        te helpen regeren en defenderen naer luijt ende inhout van selve reglement ende mede vant politicq reglement, ende verders alles te doen ende te doen doen het gene tot welstant nut ende profijt vande gemeinte sullen bevinden te behooren, daer voor sorge te dragende als voor haere eijgene goederen.

 

 

De volgende eed van de achtmannen dateert uit 1699.

 

Wy beloven ende sweeren:

-        Dat wij de Heeren Heeren Staeten Generael van de Geunieerde Provintien, sijnde en blijvende bij de ware Christelijke Gereformeerde religie, gehouw ende getrouw sullen wesen;

-        dat wy deselve Heeren Staeten Generael, onse Souverain Overigheyt, in haren bevelen sullen respecteeren ende gehoorsamen naar behooren;

-        dat wy den schout gestelt over onse stadt, vrijheijt, heerlijkheijt ofte dorpe, ofte nog te stellen, voor soo veel hem in reghtmatigheijt soude mogen aengaen, behulpelijk sullen sijn;

-        dat wy allen saken dewelke behooren secreet te blijven, bij ons sullen behouden, ter tijt en wijlen toe deselve na regten sullen mogen werden geopent;

-        dat wij de predicanten, rectors, voorlesers, kosters, schoolmeesters ende all andere persoonen van de Ware Christelijke Gereformeerde Religie sijnde ende daervan professie doende, ofte deselve toegedaan wesende, ten allen tijden sullen helpen protegeren ende beschermen tegens alle gewelt, overlast, dadelyckheyt, injurien ofte bespottinge, sulcx dat wij hun daer van nae onse beste vermogen klachteloos sullen houden ende doen houden,

-        ende dat wij in het bewint ende bestier van des dorps saeken sullen doen en handelen, soo als ten meeste profyte en voordeele van de gemeynte bevonden sak worden te behooren, ende in alles ons gedragen soo als voomen en eerlijke agtmannen toestaat ende behooren te doen, onder verbant van onse persoonen ende goederen, hebbende ende verkrijgende,

-        waer mede sij dan sijn geleijt den ban en vreede wuijt kragte van dewelke niemant in hare functie sal hebben te turberen ofte te molesteren, directelijk ofte indirectelijk, met woorden ofte met werken op pene van sestigh goude realen van outs daer toe staande

 

 

Van twaalf naar acht en weer terug naar twaalf

 

Volgens het bestuurlijk reglement van 11 juli 1662 werden er in dat jaar twaalf twaalfmannen aangesteld. Tot en met 1674 werden elk jaar in principe vier leden vervangen conform het bestuurlijk reglement.

 

-        Artikel 25: Item sullen alle jaer vier persoonen van de twaelff gecommitteerde afgaen ende on plaatse van deselve weder vier ander bequame persoonen werden gestelt by de andere agt aenblijvende ende de borgemeesteren.

 

In 1675 sloeg men een jaar over, en daarna waren er geen twaalf maar acht twaalfmannen. In 1677 voor de eerste keer sprake van 'achtmannen' in plaats van 'twaalfmannen'. Men blijft de term achtmannen en twaalfmannen enkele jaren naast elkaar gebruiken. In 1680 wordt genoemd: 'het ampt van agt- ofte twaalfmanschap'. Na 1680 vinden we alleen nog maar de term 'achtmannen'.

 

De Raad van State besloot per resolutie van 4 juli 1759 dat Veghel het reglement van 1662 na moest leven, en weer twaalf personen als twaalfmannen aan moest stellen:

 

-        Alsoo by haer Edele Mogende resolutie van den 4 july 1759 is verstaen dat het reglement deses dorps van Veghel van den 11 july 1662 precieselyk moet worden naegecomen op peene als in den selve, dat in voorschreven reglement twaelf mannen staen gespecificeert en alhier niet meer dan agt mannen syn bekent en ook van tyt tot tyt syn aangesteldt geworden. Soo is dat tot supplement van voorschreven twaelfmannen syn aengestelt Jan Evers van Hout, Corstiaen Johannes van de Ven, Jan Tyssen van Berkel en Hendrik Peter Ketelaars, afgegane borgemeesters en welke heden haeren eedt hebben gepresteert. Actum Veghel 6 maart 1760

 

Hierna waren er in Veghel steeds twaalf twaalfmannen tot aan de bestuurlijke hervorming van 1803.

 

 

Het aanstellen van de twaalfmannen

 

Volgens het reglement van 11 juli 1662 werden er elk jaar vier nieuwe twaalfmannen aangesteld door de acht aanblijvende twaalfmannen en de borgemeesters. Dat waren de op dezelfde dag nieuw aangestelde borgemeesters voor het volgende jaar.

 

In de periode 1663-1689 kwam het wel eens voor dat een aftredende borgemeester aangesteld wwerd als twaalf- of achtman, maar dat was nog geen regel. Vanaf 1690 werden verreweg de meeste van de nieuwe twaalf- of achtmannen gerecruiteerd uit de aftredende borgemeesters. Tussen 1718 en 1727 werd de aanstelling van nieuwe achtmannen vaak overgeslagen en ook waren de nieuwe achtmannen in die periode meestal geen aftredende borgemeesters. Daarna werd er weer orde op zaken gesteld en vanaf 1728 zijn de nieuwe twaalf- of achtmannen weer steeds de aftredende borgemeesters, enkele uitzonderingen daargelaten.

 

 

 

De namen van twaalf- en achtmannen van 1663 tot 1773

 

De gegevens uit de bronnen staan in de eerste en tweede kolom. De lijst van twaalf- of achtmannen in de laatste kolom is gedeeltelijk overgenomen uit de bronnen en gedeeltelijk gereconstrueerd. Voor sommige jaren geldt een voorbehoud.

 

 

Datum:

Aangesteld of vermeld op die datum:

Twaalf- of achtmannen in dat jaar:

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 16-3-1663

 

1663-1664, voor het eerste jaar:

-        Jan Tonis Tibosch

-        Rover Jan Hendrickx

-        Arien Aerts Geerlinghs

-        Ariaen Jan Ariens

-        Hendrick Hensen

-        Hendrick Anthonis Hendrickx

-        Aert Geraerts

-        Hendrick Rutten

-        Willem Meeussen

-        Dielis Roelofs van Liesel

-        Melis van Dieperbeeck

-        Heyman Hendrick Heymans

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 1-3-1664

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Dircks Pagien

-        Sijmon Jan Sijmons

-        Hendrick Dirckx van der Straten

-        Aert Everaerts

 

1664-1665, voor het eerste jaar:

-        Jan Dircks Pagien

-        Sijmon Jan Sijmons

-        Hendrick Dirckx van der Straten

-        Aert Everaerts

 

Voor het tweede jaar:

-        Henrick Hensen

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 24-2-1665

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Aert Marcelissen

-        Goossen Melchiors

 

1665-1666, voor het eerste jaar:

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Aert Marcelissen

-        Goossen Melchiors

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Dircks Pagien

-        Sijmon Jan Sijmons

-        Hendrick Dirckx van der Straten

-        Aert Everaerts

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrick Henssen

 

Vermeld op 31-10-1665

-        Adriaen Wouters

-        Hendrick Henssen

-        Hendrick Dircx van der Straeten

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 13-2-1666

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Adriaens Verlocht

-        Dielis Gerart Dielis

-        Dirck Marten Ariens den Jonghen

 

1666-1667, voor het eerste jaar:

-        Jan Adriaens Verlocht (mogelijk opgevolgd door Jan Janssen van Locht)

-        Dielis Gerart Dielis

-        Dirck Marten Ariens den Jonghen

-        Aert Porters

 

Voor het tweede jaar:

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Aert Marcelissen

-        Goossen Melchiors

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Dircks Pagien

-        Sijmon Jan Sijmons

-        Hendrick Dirckx van der Straten

-        Aert Everaerts

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 1-3-1666

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Aert Porters

-        Jan Janssen van Locht

Vermeld op 18-10-1666

-        Aert Everts

 

Leggen eed af als twaalfmannen op 19-2-1667

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Aert den Porter, molder

-        Jan Arien Jan Ariens

-        Gerardt Ariens

-        Hendrick Peters van de Laarschot

 

1667-1668, voor het eerste jaar:

-        Aert den Porter, molder

-        Jan Arien Jan Ariens

-        Gerardt Ariens

-        Hendrick Peters van de Laarschot

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Adriaens Verlocht (mogelijk opgevolgd door Jan Janssen van Locht)

-        Dielis Gerart Dielis

-        Dirck Marten Ariens den Jonghen

-        Aert Porters

 

Voor het derde jaar:

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Aert Marcelissen

-        Goossen Melchiors (mogelijk opgevolgd door Arien Gossens)

 

Vermeld als twaalfmannen op 22-10-1667

 

-        Jan Ariens Verlocht

-        Arien Wouters

-        Dielis Gerit

-        Arien Goossen

-        Henrick Segers

-        Geritt Stevens

-        Henrick Peter Elias

-        Gossen Melchiors

-        Aertt Mercelissen

-        Art Porters

Aangesteld als twaalfmannen op 8-2-1668

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

 

-        Thijs Jan Thijssen

-        Jan Thonis Jacobs

-        Michgiell Gijsberts

-        Jan Henrick Ariens

 

1668-1669, voor het eerste jaar:

-        Thijs Jan Thijssen

-        Jan Thonis Jacobs

-        Michgiell Gijsberts

-        Jan Henrick Ariens

 

Voor het tweede jaar:

-        Aert den Porter, molder

-        Jan Arien Jan Ariens

-        Gerardt Ariens

-        Hendrick Peters van de Laarschot

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Adriaens Verlocht (mogelijk opgevolgd door Jan Janssen van Locht)

-        Dielis Gerart Dielis

-        Dirck Marten Ariens den Jonghen

-        Aert Porters

 

Vermeld als twaalfmannen op 11-2-1669

 

-        Jan Thonis Jacobs

-        Thijs Jan Thijssen

-        Michgiel Gijsbertse

-        Jan Henrick Ariens

 

Aangesteld als twaalfmannen op 21-9-1669

(Hendrick Daniels en Jan Aerts van der Mee waren aftredende borgemeesters, de andere twee niet)

 

 

-        Jan Lambert Henssen

-        Bartholmeus Willems

-        Hendrick Daniels

-        Jan Aerts van der Mee

 

1669-1670, voor het eerste jaar:

-        Jan Lambert Henssen

-        Bartholmeus Willems

-        Hendrick Daniels

-        Jan Aerts van der Mee

 

Voor het tweede jaar:

-        Thijs Jan Thijssen

-        Jan Thonis Jacobs

-        Michgiell Gijsberts

-        Jan Henrick Ariens

 

Voor het derde  jaar:

-        Aert den Porter, molder

-        Jan Arien Jan Ariens

-        Gerardt Ariens

-        Hendrick Peters van de Laarschot

 

Vermeld als twaalfmannen op 28-10-1669

 

-        Jan Lamberts

-        Jan Ariens

 

Aangesteld als twaalfmannen op 12-2-1670

(Lambert Goossens en Ariaen Jan Delissen waren aftredende borgemeesters, de andere drie niet)

 

 

-        Hendrick Henssen

-        Aert Everts

-        Lambert Goossens

-        Aert Marcelissen met Ariaen Jan Delissen

 

1670-1671, voor het eerste jaar:

-        Hendrick Henssen

-        Aert Everts

-        Lambert Goossens

-        Aert Marcelissen

-        Ariaen Jan Delissen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Lambert Henssen

-        Bartholmeus Willems

-        Hendrick Daniels

-        Jan Aerts van der Mee

 

Voor het derde jaar:

-        Thijs Jan Thijssen

-        Jan Thonis Jacobs

-        Michgiell Gijsberts

-        Jan Henrick Ariens

 

Aangesteld als twaalfmannen op 11-2-1671

(Lambert Symons was een aftredende borgemeesters, de andere twee niet)

 

-        Aert Jan Lamberts

-        Dielis Willems

-        Lambert Symons

 

1671-1672, voor het eerste jaar:

-        Aert Jan Lamberts

-        Dielis Willems

-        Lambert Symons

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrick Henssen (is afgegaan want wordt in 1672 opnieuw aangesteld)

-        Aert Everts

-        Lambert Goossens

-        Aert Marcelissen

-        Ariaen Jan Delissen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Lambert Henssen

-        Bartholmeus Willems

-        Hendrick Daniels

-        Jan Aerts van der Mee

 

Aangesteld als twaalfmannen op 9-2-1672

(Hendrick Zeger Donckers was een aftredende borgemeesters, de rest niet)

 

-        Lambert van der Straeten

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Hennsen

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Jan Gysberts

 

1672-1673, voor het eerste jaar:

-        Lambert van der Straeten

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Hennsen

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Jan Gysberts

 

Voor het tweede jaar:

-        Aert Jan Lamberts

-        Dielis Willems

-        Lambert Symons

 

Voor het derde jaar:

-        Aert Everts

-        Lambert Goossens

-        Aert Marcelissen

-        Ariaen Jan Delissen

 

Vermeld als twaalfmannen op 15-12-1672

 

-        Dielis Willems,

-        Lambert van der Straeten

-        Lambert Goossens

-        Aert Marcelissen

-        Jan Gijsberts

-        Aert Jan Lamberts

-        Lambert Symons

-        Ariaen Jan Delissen

-        Hendrick Zegers

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Aerts Everdts

 

Vermeld als twaalfmannen op 21-3-1673

(Van de nieuwe twaalfmannen was Claes van Kilsdonck was een aftredende borgemeester, de andere drie niet)

 

-        Lambert van der Straeten

-        Dielis Willems

-        Hendrick Henssen

-        Lambert Symons

-        Adriaen Wouters

-        Hendrick Zegers

-        Jan Gijsberts

 

1673-1674, voor het eerste jaar:

-        Jacob van der Hagen

-        Nicolaas van Kilsdonck

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        Lenaert de Greelmaecker

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert van der Straeten

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Hennsen

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Jan Gysberts

 

Voor het derde jaar:

-        Aert Jan Lamberts

-        Dielis Willems

-        Lambert Symons

 

Vermeld op 17-1-1674 als twaalfmannen

 

-        Adriaen van Vucht

-        Jacob van der Hagen

-        Nicolaas van Kilsdonck

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Lambert van der Straeten

-        Dielis Willems

-        Hendrick Henssen

-        Lambert Symons

-        Aert Jan Lamberts

-        Jan Gijsberts

-        Lenaert de Greelmaecker

 

Op 20-4-1674 aangesteld als twaalfmannen

(Jan Tonis Olislagers en Marten Jan Martens zijn aftredende borgemeesters, de andere twee niet)

 

-        Jan Tonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Marten Jan Martens

-        Aert Marcelissen

 

1674-1675, voor het eerste jaar:

-        Jan Tonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Marten Jan Martens

-        Aert Marcelissen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jacob van der Hagen

-        Nicolaas van Kilsdonck

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        Lenaert de Greelmaecker

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert van der Straeten

-        Adriaen Wouters van Vucht

-        Hendrick Hennsen

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Jan Gysberts

 

Voor het vierde jaar:

-        Dielis Willems

 

Vermeld op 2-6-1674 als twaalfmannen

 

-        Nicolaes van Kilsdonck

-        Jacob van der Hagen

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        Lenart den Greelmaecker

-        Dielis Willems

-        Jan Tonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Marten Jan Martens

-        Aert Marcelissen

 

Vermeld op 2-9-1674 als twaalfmannen

 

-        (Marten) Jan Martens

-        Jan Tonie Olislagers

-        Jan Gysberts

-        Jan Joordens

-        Adriaen van Vucht

-        Art Marcelissen

 

Op 13-9-1675 aangesteld als twaalfman

(Dit is geen aftredende borgemeester)

 

-        Jacob Martens

 

Mogelijk verving hij een overleden twaalfman en werd er in 1675 overgegaan van twaalf- naar achtmannen door dat jaar nieuwe benoemingen over te slaan

 

1675-1676, voor het eerste jaar:

-        Jacob Martens

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Tonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Marten Jan Martens

-        Aert Marcelissen

 

Voor het derde jaar:

-        Jacob van der Hagen

-        Nicolaas van Kilsdonck

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        Lenaert Lenaerts de Greelmaecker

 

Vermeld op 19-12-1675 als twaalfmannen

-        Marten Jan Martens

-        Lenaert Lennaerts Greelmaeckers

-        Jan Tonis van Eerdt

-        Dierck Janssen de Leuw

-        Jan Jordens

 

Vermeld op 28-12-1675 als twaalfmannen

-        Lenaert Lenaerts

-        Dirck Janssen de Leeuw

-        JanTonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Jacob Martens

-        Marten Jan Martens

 

Op 13-2-1676 aangesteld als twaalfmannen

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Tonis Ariaens

-        Aert Jan Lamberts

-        Claes Marcelis

-        Ruth Janssen Cluytmans

 

1676-1677, voor het eerste jaar:

-        Jan Tonis Ariaens

-        Aert Jan Lamberts

-        Claes Marcelis

-        Ruth Jan Rutten Cluytmans

 

Voor het tweede jaar:

-        Jacob Martens

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Tonis Olislagers

-        Jan Joordens

-        Marten Jan Martens

-        Aert Marcelissen

 

Op 26-2-1676 vermeld als twaalfmannen

 

-        Marten Jan Martens

-        Jan Tonie Adriaens

-        Jan Joordens

-        Claes Marcelis

-        Jan Tonis Olislagers

-        Aert Jan Lamberts

 

Op 23-11-1676 vermeld als twaalfmannen

 

-        Jan Tonis van Eerdt

-        Jan Tonis Leesten

-        Aert Jan Lamberts

-        Claes Marcelissen

-        Ruth Jan Rutten Cluijtmans

 

Op 8-2-1677 aangesteld als twaalfmannen

(Ariaen Boermans en Jan Jan Thijssen zijn aftredende borgemeesters, de andere twee niet)

 

-        Ariaan Boermans

-        Aert Teunis van Eert

-        Aart Claessen

-        Jan Jan Thijssen

 

1677-1678, voor het eerste jaar:

-        Ariaan Boermans

-        Aert Teunis van Eert

-        Aart Claessen

-        Jan Jan Thijssen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Tonis Ariaens

-        Aert Jan Lamberts

-        Claes Marcelis

-        Ruth Jan Rutten Cluytmans

 

Op 20-3-1677 en op 1-5-1677 vermeld als achtmannen

 

 

-        Jan Tonis Leesten

-        Adriaen Boermans

-        Rut Jan Rutten

-        Aert Tonis van Eert

-        Jan Jan Thijssen

-        Claes Maerselissen

-        Aert Jan Lamberts

-        Aert Claesen

 

Aangesteld op 10-2-1678 als twaalfman

(Dit is geen aftredende borgemeester)

 

-        Hendrick Seger Donckers

1678-1679, voor het eerste jaar:

-        Hendrick Seger Donckers

 

Voor het tweede jaar:

-        Ariaan Boermans

-        Aert Teunis van Eert

-        Jan Jan Thijssen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Tonis Ariaens

-        Aert Jan Lamberts

-        Claes Marcelis

-        Ruth Jan Rutten Cluytmans

 

Op 13-2-1678 vermeld als twaalfmannen

-        Ariaen Boermans

-        Jan Teunis Leesten

-        Aart Jan Lambertsz

-        Hendrick Donckers

-        Claes Marcelissen

-        Jan Jan Thijssen

-        Aart Teunis Olislagers

-        Rut Jan Rutten

 

Op 31-5-1678 vermeld als achtmannen

-        Jan Teunis Ariens

-        Rut Jan Rutten

-        Ariaen Boermans

-        Aart Teunis van Eert

-        Aart Jan Lambertz

-        Hendrick Seger Donckers

-        Jan Jan Thijssen

-        Claes Marceliss

 

Aangesteld op 7-2-1679 als twaalfmannen

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Adriaen Goossens de Jonge

-        Peter Janz van der Haegen

 

1679-1680, voor het eerste jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Adriaen Goossens de Jonge

-        Peter Janz van der Haegen

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrick Zeger Donckers

 

Voor het derde jaar:

-        Ariaan Boermans

-        Aert Teunis van Eert

-        Jan Jan Thijssen

 

Voor het vierder jaar:

-        Jan Teunis Ariens

 

Op 11-3-1679 vermeld als achtmannen

 

 

-        Jan Teunis Ariens

-        Ariaen Boermans

-        Aart Teunis van Eert

-         Hendrick Zeger Donckers

-        Ariaan Goossens de Jonge

-        Jan Jan Thijssen

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Peter van der Hagen

 

Vermeld op 13-12-1679 als achtmannen

 

-        Jan Teunis Leesten

-        Arien Boermans

-        Gerrit Dircks

-        Hendrick Zeger Donckers

-        Arien Goossens

-        Peter van der Hagen

-        Aert Teunis van Eert

-        Jan Thijssen

 

Vermeld op 3-2-1680 als achtmannen

-        Henrick Zegers

-        Ariens Goossens

-        Gerrit Dircks

-        Aart Teunissen

-        Peter van der Haegen

-        Jan Thijssen

-        Jan Teunis Ariens

-        Arien Boermans

 

Aangesteld op 6-2-1680: ‘om aan te verden het ampt van agt ofte twaalf manschap’

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Peter Daandels

-        Hendrick Thomass

-        Cornelis Arienz

1680-1681, voor het eerste jaar:

-        Peter Daandels

-        Hendrick Thomass

-        Cornelis Arienz

 

Voor het tweede jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Adriaen Goossens de Jonge

-        Peter Janz van der Haegen

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrick Zeger Donckers

 

Voor het vierde jaar:

-        Aert Teunis van Eert

 

Aangesteld op 6-2-1681 als achtmannen in plaats van Hendrick Zeeger Donckers en Aert Tonis van Eert; beëdigd op 10-2-1681

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Aerts van der Mee

-        Jan Goort Peter Rutten

 

1681-1682, voor het eerste jaar:

-        Jan Aerts van der Mee

-        Jan Goort Peter Rutten

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Daandels

-        Hendrick Thomass

-        Cornelis Arienz

 

Voor het derde jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Adriaen Goossens de Jonge

-        Peter Janz van der Haegen

 

Vermeld op 27-2-1681 als achtmannen

-        Gerrit Dircks

-        Arien Goossens

-        Peter van der Haegen

-        Cornelis Ariens

-        Hendrick Thomas

-        Peter Daendels

-        Jan Aerts van der Mee

-        Jan Goorts

 


Aangesteld op 4-2-1682 als achtmannen

(De laatste twee zijn aftredende borgemeesters, de eerste twee niet)

 

-        Jan Teunis van Eert

-        Lambert Sijmons

-        Aert Donckers

-        Gerrit van der Heijden

 

1682-1683, voor het eerste jaar:

-        Jan Teunis van Eert

-        Lambert Sijmons

-        Aert Donckers

-        Gerrit van der Heijden

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Aerts van der Mee

-        Jan Goort Peter Rutten

 

Voor het derde jaar, twee van de volgende drie:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Adriaen Goossens de Jonge

-        Peter Janz van der Haegen

 

Op 1-2-1683 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

Aangesteld:

-        Dirck Dircks

-        Jan Teunis Ariens

-        Aert Jan Lamberts

-        Aart Goorts

 

Gecontinueerd:

-        Jan Aerts van der Mee

-        Jan Teunis van Eert

-        Aert Donckers

-        Lambert Simons

 

1683-1684, voor het eerste jaar:

-        Dirck Dircks

-        Jan Teunis Ariens

-        Aert Jan Lamberts

-        Aart Goorts

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Teunis van Eert

-        Aert Donckers

-        Lambert Simons

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Aerts van der Mee

 

Vermeld op 1-4-1683 als achtmannen

-        Aert Goorts

-        Jan Teunis van Eert

-        Dirck Dircks

-        Jan Teunis Ariens

-        Aert Jan Lamberts

 

Vermeld op 1-4-1683 als achtmannen

-        Jan Aerts van der Mee

-        Aert Jan Lamberts

-        Aert Goorts

-        Jan Teunis van Eert

 

Op 5-2-1684 aangesteld als achtmannen

(Dit was een van de aftredende borgemeesters)

 

-        Lambert Gerit Stevens

 

1684-1685, voor het eerste jaar:

-        Lambert Gerit Stevens

 

Voor het tweede jaar:

-        Dirck Dircks

-        Jan Teunis Ariens

-        Aert Jan Lamberts

-        Aart Goorts

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Teunis van Eert

-        Aert Donckers

-        Lambert Simons

 

 

Op 1-2-1685 aangesteld als achtmannen; beëdigd op 5-3-1685

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Aart Ariens Olislagers

-        Peter Hendrik Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Roovers

-        Arien Michiel Donckers

 

1685-1686, voor het eerste jaar:

-        Aart Ariens Olislagers

-        Peter Hendrik Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Roovers

-        Arien Michiel Donckers

 

Verder bleven drie achtmannen uit het vorige jaar in functie.

 

In februari 1686 als achtmannen aangesteld en gecontinueerd; beëdigd op 6-2-1686

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

Aangesteld:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hoogaart Melissen

 

Gecontinueerd:

-        Aert Arien Olislagers

-        Peter Hendrick Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Roovers

-        Arien Gielen Donckers

 

1686-1687, voor het eerste jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hoogaart Melissen

 

Voor het tweede jaar:

-        Aert Arien Olislagers

-        Peter Hendrick Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Roovers

-        Arien Gielen Donckers

 

Gecontinueerd als achtmannen op 5-2-1687

Gecontinueert voor het tweede jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hogaert Melissen

 

Gecontinueert voor het derde jaar:

-        Aart Arien Olislagers

-        Peter Hendrick Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Rovers

-        Arien Gielen Donckers

1687-1688, voor het tweede jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hoogaert Melissen

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Arien Olislagers

-        Peter Hendrick Zegers

-        Jan van Helvoort

-        Jan Roovers

-        Arien Gielen Donckers

 

Aangesteld en gecontinueerd als achtmannen op 5-2-1688; nieuw aangestelde achtmannen beëdigd op 10-2-1688; Daendel Goort Jan Thijssen wordt op 20-8-1688 beëdigd

(Jan Simons was een aftredende borgemeester, de rest net)

 

Aangesteld:

-        Hendrick Goorts

-        Peter Daendels van Bergijk

-        Jan Sijmens

-        Jan Jan Thijssen

-        Daandel Goort Jan Tyssen

 

Gecontinueerd voor het tweede jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hoogaert Melis

 

1688-1689, voor het tweede jaar:

-        Hendrick Goorts

-        Peter Daendels van Bergijk

-        Jan Sijmens

-        Jan Jan Thijssen

-        Daandel Goort Jan Tyssen

 

Voor het tweede jaar:

-        Gerrit Dirck Jaspers

-        Hendrick Lamberts

-        Hoogaert Melis

 

Op 1-2-1689 aangesteld en gecontinueerdals achtmannen; Aert Donckers was al op 22-12-1688 aangesteld

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

Aangesteld:

-        Jan Matthijs Jacobs

-        Aert Donckers

-        Jan Claesen den Raijmaecker

-        Jacob Thijssen aen de Heij

 

Gecontinueerd:

-        Hendrick Goorts

-        Peter Daendels van Bergijck

-        Daendel Goort Jan Tijssen

-        Hoogaert Amelis van Dieperbeeck

 

1689-1690, voor het eerste jaar:

-        Jan Matthijs Jacobs

-        Aert Donckers

-        Jan Claesen den Raijmaecker

-        Jacob Thijssen aen de Heij

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrick Goorts

-        Peter Daendels van Bergijck

-        Daendel Goort Jan Tijssen

 

Voor het derde jaar:

-        Hoogaert Amelis van Dieperbeeck

 

Vermeld op 10-2-1689 als achtmannen

-        Hoogaert Amelissen

-        Peter Daendels van Bergeijk

-        Daendel Goorts

-        Jan Matthijs Jacobs

-        Aert Donckers

 

Op 1-2-1690 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; Marten Dirck Martens wordt op 9-2-1690 beëdigd

(Dit was een van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1690-1691, voor het eerste jaar:

-        Marten Dirck Martens

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Thijs Jacob Thijssen de Jonge

-        Aart Donckers

-        Jan Claessen den Raijmaecker

-        Jacob Thijssen aan de Heij

-        Jan Teunis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Daandels van Bergeijk

-        Daendel Goort Jan Thijssen

 

Op 1-2-1691 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Dit eerste twee zijn aftredende borgemeesters, Cornelis Ariens niet)

 

 

1691-1692, voor het eerste jaar:

-        Daandel Jan Rutten

-        Mattheus Aarts

-        Cornelis Ariens

 

Voor het tweede jaar:

-        Marten Dirck Martens

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Thijs Jacob Thijssen

-        Aert Donckers

-        Jacob Thijsen aen de Heij

-        Jan Teunis van Eert

 

Op 30-1-1692 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; op 7-2-1692 werden de nieuwe achtmannen beëdigd

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

 

 

1692-1693, voor het eerste jaar:

-        Dirck Jan Ariens

-        Hendrick Claes Roelofs

-        Dirck Dircks

-        Jan Rutten

 

Voor het tweede jaar:

-        Daandel Jan Rutten

-        Mattheus Aerts

-        Cornelis Ariens

 

Voor het derde jaar:

-        Marten Dirck Martens

 

Op 5-2-1693 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Dit is een van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1693-1694, voor het eerste jaar:

-        Aangesteld:

-        Simen Willem van Rixtel

 

Voor het tweede jaar:

-        Dirck Jan Ariens

-        Hendrick Claas Roelofs

-        Dirck Dircks

-        Jan Rutten

 

Voor het derde jaar:

-        Daandel Jan Rutten

-        Mattheus Aarts

-        Cornelis Ariens

 

Op 26-2-1693 vermeld als achtmannen

 

-        Daandel Jan Rutten

-        Matteus Aarts

-        Cornelis Ariens

-        Dirck Jan Ariens

-        Hendrick Claes Roelofs

-        Dirck Dircks

-        Jan Rutten

-        Simen Willems van Rixtel

 

Op 1-2-1694 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Dit laatste drie zijn aftredende borgemeesters, Jan Teunis van Eert was geen aftredende borgemeester)

 

 

1693-1694, voor het eerste jaar:

-        Jan Teunis van Eert

-        Hendrick Arien Olislager

-        Gerrit Henrick Lamberts

-        Jan Meijse

 

Voor het tweede jaar:

-        Simen Willems van Rixtel

 

Voor het derde jaar:

-        Dirck Jan Ariens

-        Hendrick Claes Roeloffs

-        Jan Rutten

 

Vermeld op 12-9-1694 als achtmannen

-        Jan Tonis Aerts

-        Hendrick Claessen

-        Sijmon Willems

-        Dirck Jan Ariens

 

Op 3-2-1695 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 7-2-1695

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1694-1695, voor het eerste jaar:

-        Hendrick Peters

-        Teunis Claes Janss

-        Rut Hendrick Rutten

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Teunis van Eert

-        Hendrick Arien Olislagers

-        Gerit Hendrick Lamberts

-        Jan Meijssen

 

Voor het tweede jaar:

-        Simen Willems van Rixtel

 

Vermeld op 2-11-1695 als achtmannen

-        Simen Willems van Rixtel

-        Hendrick Arien Olislagers

-        Gerrit Hendrick Lamberts

-        Jan Meijssen

-        Hendrick Peters

-        Teunis Claes Jansen

-        Rut Hendrick Rutten

 

Op 3-2-1696 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 9-2-1696

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1696-1697, voor het eerste jaar:

-        Dirck van de Donck

-        Gerrit Boermans

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrick Peters

-        Teunis Claes Jansen

-        Rut Hendrick Rutten

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrick Jan Olislagers,

-        Gerit Hendrick Lamberts

-        Jan Meijssen

 

Op 3-2-1697 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 4-2-1697

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1697-1698, voor het eerste jaar:

-        Arien Willem Meeuwissen

-        Hendrick Simons

-        Tonij Jan Teunis Olislagers

 

Voor het tweede jaar:

-        Dirck van de Donck

-        Gerrit Boermans

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrick Peters

-        Teunis Claas Jansen

-        Rut Hendrik Rutten

 

Op 6-2-1698 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 10-2-1698

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1698-1699, voor het eerste jaar:

-        Marten Hendrick Hensen

-        Hendrick Claas Marcelissen

-        Michiel Arien Donckers

 

Voor het tweede jaar:

-        Arien Willem Meeuwessen

-        Hendrick Simonsen

-        Tonij Jan Teunis Olislagers

 

Voor het derde jaar:

-        Dirck van der Donck

-        Gerrit Boermans

 

Op 5-2-1699 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 9-2-1699

(Dit laatste twee zijn aftredende borgemeesters, Peter Willem Hendricks niet)

 

 

 

1699-1700, voor het eerste jaar:

-        Peter Willem Hendricks

-        Jan Joorden Donckers

-        Tonij Dirck Tibos

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrick Claes Marcelis

-        Michiel Arien Donckers

 

Voor het derde jaar:

-        Arien Willem Meeuwissen

-        Hendrick Simons

-        Tonij Jan Teunis Olislagers

 

Op 3-2-1700 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 9-2-1700

(Dit laatste twee zijn aftredende borgemeesters, Jan Aerts van der Mee niet)

 

 

1700-1701, voor het eerste jaar:

-        Jan Aerts van der Mee

-        Aart Ariens Olislagers

-        Willem Lamberts van Boxmeer

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Willem Hendricks

-        Jan Joorden Donckers

-        Thonij Dirck Tibos

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrick Claas Marcelis

-        Michiel Arien Donckers

 

Vermeld op 1-8-1700 als achtmannen

 

-        Jan Aarts van der Mee

-        Hendrick Claes Marcelis

 

Op 3-2-1701 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 9-2-1701

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1701-1702, voor het eerste jaar:

-        Jan Claassen Rademaackers

-        Teunis Hendrick Lamberts van de Ven

Voor het tweede jaar:

-        Jan Aarts van der Mee

-        Aart Arien Olislagers

-        Willem Lamberts van Boxmeer

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Willem Hendricks

-        Jan Joorden Donckers

-        Thonij DirckTibos

 

Vermeld op 8-5-1701 als achtmannen

 

-        Jan Aarts van der Mee

-        Jan Joorden Donckers

Op 1-2-1702 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 7-2-1702

(Dit laatste twee zijn aftredende borgemeesters, Arien Arien Boermans niet)

 

 

1702-1703, voor het eerste jaar:

-        Arien Ariens Boermans

-        Lambert Teunis Hendrick Lamberts

-        Jan Peter Goorts van Erp

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Claessen Rademaeckers
Teunis Hendrick Lamberts van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Aarts van der Mee

-        Aart Arien Olislagers

-        Willem Lamberts van Boxmeer

 

Vermeld op 26-4-1702 als achtmannen

 

-        Willem Lamberts van Boxmeer

-        Adriaen Boermans

-        Lambert Tonis Hendrick Lamberts

-        Jan Peter Goorts

-        Aert int Olimeulen

-        Jan van der Mee

-        Jan Claessen Rademaecker

 

Op 3-2-1703 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 5-2-1703

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1703-1704, voor het eerste jaar:

-        Daandel Jan Rutten

-        Thijs Peter Goorts

-        Jan Leunis Peters

-        Tonij Dielis Hoppenaers

 

Voor het tweede jaar:

-        Ariaan Arien Boerman

-        Lambert Teunis Hendrick Lamberts

-        Jan Peter Goorts van Erp

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Claessen Rademaecker

 

Vermeld op 11-2-1703

 

-        Jan Claessen Rademaeker

 

Op 30-1-1704 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging door Jan Aers van der Mee op 5-2-1704; en door Jan Jan Thijssen van den Hurck op 26-8-1704

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

 

1704-1705, voor het eerste jaar:

-        Jan Aarts van der Mee (opgevolgd door Jan Jan Thijssen van den Hurck)

 

Voor het tweede jaar:

-        Daendel Jan Rutten

-        Thijs Peter Goorts

-        Jan Leunis Peters

-        Tonij Dielis Hoppenaers

 

Voor het derde jaar:

-        Ariaan Arien Boermans

-        Lambert Teunis Hendrick Lamberts

-        Jan Peter Goorts van Erp

 

Op 5-2-1705 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 11-2-1705

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1705-1706, voor het eerste jaar:

-        Gijsbert Jan Teunis de Smidt

-        Jan Rut Cluijtmans

-        Tonij Jan Teunis van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Jan Thijssen van der Hurck

 

Voor het derde jaar:

-        Daandel Jan Rutten

-        Thijs Peter Goorts

-        Jan Leunis Peters

-        Thonij Dielis Hoppenaers

 

Vermeld op 1-12-1705 als achtman

 

-        Matijs Peter Goorts

Op 4-2-1706 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 8-2-1706

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1706-1707, voor het eerste jaar:

-        Rut Lambert Gerrit Stevens

-        Jan Aert Donckers

-        Jacob Jan Jacob Hendrickmans

-        Evert Frederick Evers

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Rut Cluijtmans

-        Tonij Jan Teunis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Thijssen van de Hurck

 

Op 3-2-1707 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 7-2-1707

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1707-1708, voor het eerste jaar:

-        Jan Ariens den Hoevenaer

-        Jan Paulus Simons

 

Voor het tweede jaar:

-        Rut Lambert Gerrit Stevens

-        Jan Aert Donckers

-        Jacob Jan Jacob Hendrickmans

-        Evert Fredrick Everts

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Rut Cluijtmans

-        Tonij Jan Teunis van Eert

 

Eedaflegging op 3-5-1708

(Alleen Corstiaen van de Ven is een aftredende borgemeesters, de andere twee niet)

 

 

1708-1709, voor het eerste jaar:

-        Adriaen Boermans

-        Lambert Arien Willems

-        Corstiaen Jan Theunissen van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Paulus Simons

 

Plus vier van de vogende vijf:

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Ariens den Hoevenaer

 

Voor het derde jaar:

-        Rut Lambert Gerrit Stevens

-        Jan Aert Donckers

-        Jacob Jan Jacob Hendrickmans

-        Evert Fredrick Everts

 

Op 31-1-1709 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 28-1-1709 (Gerrit Schuppen) en 4-2-1709 (de andere vier)

(Dit eerste drie zijn aftredende borgemeesters, de laatste twee niet)

 

 

1709-1710, voor het eerste jaar:

-        Peter Roeffen

-        Jacob Willems van de Zantvoort den Smith

-        Michiel Ariaen Donckers

-        Reijnder Jan Willems

-        Gerrit Schuppens

 

Voor het tweede jaar:

-        Adriaen Boeren

-        Lamert Ariaen Willem Meeussen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Paulus Sijmons

 

Op 8-2-1710 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 12-2-1710

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1710-1711, voor het eerste jaar:

-        Lamert Henricx van de Ven

-        Jan Philipsen

 

Voor het tweede jaar:

-        Reijnder Jan Willems

-        Gerrit Schuppens

-        Michiel Arien Donckers

-        Jacob Willems van de Zantvoort

-        Peter Roeffen

 

Voor het derde jaar:

-        Lamert Ariens

 

Op 7-2-1711 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed aflegging op 10-2-1711

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1711-1712, voor het eerste jaar:

-        Dirck Jacobs van den Tillaer

-        Peter Thijs Lamberts

-        Peter Jan Theunissen van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Lamert Henricx van de Ven

-        Jan Philipsen

 

Voor het derde jaar:

-        Reijnder Jan Willems

-        Gerrit Schuppens

-        Lamert Ariens

 

Op 6-2-1712 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(De laatste twee zijn aftredende borgemeesters.  Matijs Boermans niet, als borgemeester wordt wel Cornelis Boermand vermeld)

 

 

1712-1713, voor het eerste jaar:

-        Mattijs Arien Boermans

-        Henrick Sijmonts Weijdeven

-        Aert Pauwelss van Heeswijck

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Thijs Lamberts

-        Peter Jan Theunis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Henricx van de Ven

-        Jan Philipsen

 

Voor het vierde jaar:

-        Gerrit Aert Schuppens

 

Op 4-2-1713 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed afgelegd op 7-2-1713

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1713-1714, voor het eerste jaar:

-        Anthonij Dirck Tijbos

-        Cornelis van Dooren

 

Voor het tweede jaar:

-        Matthijs Arien Boermans

-        Henrick Sijmonts Weijdeven,

-        Aert Pouwelsen van Heeswijck

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Jan Theuns van Eert

-        Peter Thijs Lamberts

 

Voor het vijfde jaar:

-        Gerrit Aert Schuppens

 

Op 3-2-1714 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed afgelegd op 3-2-1714

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1714-1715, voor het eerste jaar:

-        Jan Gerrit Jan Goossens

-        Mattheus Ariens de Leest

 

Voor het tweede jaar:

-        Anthonij Dirck Tijbos

-        Cornelis van Dooren

 

Voor het derde jaar:

-        Matthijs Arien Boermans

-        Henrick Sijmonts Weijdeven

 

Voor het vierde jaar:

-        Peter Thijs Lamberts

 

Voor het zesde jaar:

-        Gerrit Aert Schuppens

 

Op 2-2-1715 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed afgelegd op 4-2-1715

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

 

1715-1716, voor het eerste jaar:

-        Claes Gerrit Aerts

-        Jan Claes Marcelissen

-        Gerrit Henrick Marttens

-        Wilbort Jan Joorden Donckers

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Gerrit Jan Goossens

-        Mattheus Adriaens de Leest

 

Voor het derde jaar:

-        Anthonij Dirck Tijbosch

-        Cornelis van Dooren

 

Op 8-2-1716 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed afgelegd op 8-2-1716

(Dit zijn twee van de aftredende borgemeesters)

 

 

1716-1717, voor het eerste jaar:

-        Jan Rombouts van Zutphen

-        Aert Ariaens de Leest

 

Voor het tweede jaar:

-        Claes Gerrit Aerts

-        Jan Claes Marcelissen

-        Gerrit Henrick Marttens

-        Wilbert Donckers

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Gerrit Jan Goossens

-        Mattheus Adriaens de Leest

 

Op 3-2-1717 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen; eed afgelegd op 10-2-1717

(Dit zijn twee van de aftredende borgemeesters)

 

 

1717-1718, voor het eerste jaar:

-        Aert Gerrit Henrick Lambers

-        Johannes Baltussen van de Rijth

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Rombouts van Zutphen

-        Aert Ariaens de Leest

 

Voor het derde jaar:

-        Gerrit Henrick Marttens

-        Wilbort Donckers

-        Claes Gerrit Aerts

-        Jan Claes Marcelissen

 

Op 5-2-1718 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

 

1718-1719, voor het eerste jaar:

-        Jan Leendert Peter Deckers (af in 1721)

-        Gerrit Herman Pepers (af in 1721)

-        Jan Willem van Santvoort (af in 1721)

-        Peter Tijssen Lamers (af in 1721)

-        Sijmen Andriessen

 

Voor het tweede jaar:

-        Aert Gerrit Henrick Lambers

-        Johannes Baltussen van de Rijth

 

Voor het derde jaar:

-        Aert Ariaens de Leest

 

Op 4-2-1719 aangesteld en gecontinueerd als achtmannen

(Marten Oppers is een aftredende borgemeesters)

 

 

1719-1720, voor het eerste jaar:

-        Marten Opppers voor het eerste jaer

 

Bijschrift voor eerste jaar:

-        Melis Zeger Donckers

-        Hendrick Hendrick Martens

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Leendert Peters

-        Gerrit Berens

-        Jan Willem van Santvoort

-        Peter Tijssen Lamers

-        Sijmen Andriessen

 

Voor het derde jaar:

-        Aert Gerrit Hendrick Hendrick Lamers

-        Johannes Baltussen van de Rijt

 

Voor het vierde jaar:

-        Aert Ariaens de Leest; op 27-4-1719 opgevolgd door Ariaen Willem Everts van Hout

 

Aangesteld op 27-4-1719

(Ariaen Willem Evert is geen aftredende borgemeesters)

 

-        Ariaen Willem Everts van Hout in plaats van Aert Ariens

 

Aangesteld op 30-10-1720

(Dit is geen aftredende borgemeesters)

 

-        Peter Jans Van Putten in plaats van Aert Gerrits

 

1720-1721, voor het eerste jaar:

-        Peter Jans Van Putten

 

Voor het tweede jaar (onder voorbehoud):

-        Marten Opppers voor het eerste jaer

-        Melis Zeger Donckers

-        Hendrick Hendrick Martens

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Leendert Peter Deckers

-        Gerrit Herman Pepers

-        Jan Willem van Santvoort

-        Peter Tijssen Lamers

 

Aangesteld op 25-3-1721

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Hendricx

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Adriaen Tunissen

-        Lambert Tunis Hendricx de oude (nu doot)

-        Zijmon Andriessen

-        Adriaen Willem Everts
Peter Jans Verputten

 

1721-1722, voor het eerste jaar:

-        Jan Hendricx

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Adriaen Tunissen

-        Lambert Tunis Hendricx de oude (bijschrift: 'nu doot')

-        Zijmon Andriessen

-        Adriaen Willem Everts

Voor het tweede jaar:

-        Peter Jans Van Putten

 

Voor het derde jaar (een van de volgende drie):

-        Marten Opppers voor het eerste jaer

-        Melis Zeger Donckers

-        Hendrick Hendrick Martens

 

Vermeld op 29-3-1722

 

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

-        Symon Andriessen

-        Peter Verputten

-        Antony Aerts

-        Jan Hendrix

 

1722-1723, voor het eerste jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Hendricx

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Zijmon Andriessen

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Jans Van Putten

 

1723

 

Vermoedelijk continuatie van alle achtmannen

1723-1724: voor het tweede jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Hendricx

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Zijmon Andriessen

 

Voor het vierde jaar:

-        Peter Jans Van Putten

 

1724

 

Vermoedelijk continuatie van alle achtmannen

1724-1725: voor het derde jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Hendricx

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Zijmon Andriessen

 

Voor het vijfde jaar:

-        Peter Jans Van Putten

 

Eed afgelegd op 8-12-1725

(Dit is geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Franssen van Lieshout

 

Vermoedelijk continuatie van alle achtmannen op één na

 

1725-1726: voor het eerste jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

Voor het vierde jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het vijfde jaar:

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Sijmon Andriessen

 

1726

 

Vermoedelijk continuatie van alle achtmannen

1726-1727: voor het eerste jaar:

voor het eerste jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

Voor het vijfde jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het zesde jaar:

-        Anthony Aert Jan Leesten

-        Sijmon Andriessen

 

Eed afgelegd op 13-6-1727

(Dit zijn geen aftredende borgemeesters)

 

-        Aert Adriaen Laurenssen in plaats van Anthony Aert Jan Leesten

 

1727-1728: voor het eerste jaar:

-        Aert Adriaen Laurenssen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

Voor het zesde jaar:

-        Seger Hendrik Segers

-        Lambert van de Ven

-        Adriaen Hendrick Martens

-        Willem Jan Claes Marcelissen

-        Jan Leenders

 

Voor het zevende jaar

-        Sijmon Andriessen

 

Eed afgelegd op 7-2-1728

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Jans Smits

-        Peter Jan Tunis van Eert

 

1728-1729: voor het eerste jaar:

-        Jan Jans Smits

-        Peter Jan Tunis van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Aert Adriaen Laurenssen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

Voor het achtste jaar

-        Sijmon Andriesse

 

Plus nog drie achtmannen van het vorige jaar.

 

Eed afgelegd op 21-4-1729

(Dit is een van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Gijsbert Matthijsse in plaats van Sijmon Andriesse

 

1729-1730: voor het eerste jaar:

-        Gijsbert Matthijsse

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Jans Smits

-        Peter Tunis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Aert Adriaen Laurenssen

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

-        Jan Hendrik Jan Martens

 

Plus nog twee achtmannen van het vorige jaar.

 


Eed afgelegd op 9-2-1730

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Leendert en Jan Philip Jan Tonis in plaats van Jan Hendrik Jan Martens etc.

 

1730-1731: voor het eerste jaar:

-        Jan Leendert

-         Jan Philip Jan Tonis

 

Voor het tweede jaar:

-        Gijsbert Matthijsse

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Jans Smits

-        Peter Tunis van Eert

 

Voor het vierde jaar:

-        Aert Adriaen Laurenssen

 

Voor het vijfde jaar:

-        Jan Franssen van Lieshout

 

-        Peter Verputten

 

Eed afgelegd op 3-2-1731

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Hoppenaars, Jan Jansen den Jongen, Aert Aelberts in plaats van Aert Arien vande Rijt, Jan Franse en Peter Verputten

 

1731-1732: voor het eerste jaar:

-        Jan Jansen den Jongen

-        Aert Aelberts

-        Jan Peters van de Wiel

 

Tweede jaar:

-        Jan Leendert

-        Jan Philip Jan Tonis

 

Voor het derde jaar:

-        Gijsbert Matthijsse

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Jans Smits

-        Peter Tunis van Eert

 

Eed afgelegd op 6-8-1731

(Dit is geen aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Peters van de Wiel in plaats van Jan Tonij Hoppenaers

 

Eed afgelegd op 2-2-1732

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Lambert van Erp en Cornelis Andries Hurckmans in plaats van Jan Jans Smits en Peter Tunis van Eert

 

1732-1733: voor het eerste jaar:

-        Jan Lambert van Erp

-        Cornelis Andries Hurckmans

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Jansen den Jongen

-        Aert Aelberts

-        Jan Peters van de Wiel

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Leendert

-        Jan Philip Jan Tonis

 

Voor het vierde jaar:

-        Gijsbert Matthijsse

 

Eed afgelegd op 7-2-1733

(Te eerste twee zijn aftredende borgemeesters, Francis van der Linde niet)

 

-        Adriaen Hendrik Olislagers, Jacobus van Hooft en Francis van de Linde in plaats van Jan Leenders, Gijsbert Tijsse en Jan Philipse

 

1733-1734: voor het eerste jaar:

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jacobus van Hooft

-        Francis van de Linde

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Lambert van Erp

-        Cornelis Andries Hurckmans

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Jansen den Jongen

-        Aert Aelberts

-        Jan Peters van de Wiel

 

Eed afgelegd op 6-2-1734

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Hendrik Teunis van Eert en Michiel Boumans in plaats van Jan Jansen de Jonge en Aart Aelberts

 

1734-1735: voor het eerste jaar:

-        Hendrik Teunis van Eert

-        Michiel Boumans

 

Voor het tweede jaar:

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jacobus van Hooft

-        Francis van de Linde

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Lambert van Erp

-        Cornelis Andries Hurckmans

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Peters van de Wiel

 

Aangesteld op 5-2-1735

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Peter Jan Teunis van Eert, Herman van de Laar en Marten Jan Peter Martens in plaats van de achtmannen van 1731 en 1732

 

1735-1736: voor het eerste jaar:

-        Peter Jan Teunis van Eert

-        Herman van de Laar

-        Marten Jan Peter Martens

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik Teunis van Eert

-        Michiel Boumans

 

Voor het derde jaar:

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jacobus van Hooft

-        Francis van de Linde

 

Aangesteld op 9-2-1736

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Lambert Jansen van de Tillaer, Lambert Jan Goorts Denissen, Dielis Tonij Hoppenaars  in plaats van de achtmannen van 1733

 

1736-1737: voor het eerste jaar:

-        Lambert Jansen van de Tillaer

-        Lambert Jan Goorts Denissen

-        Dielis Tonij Hoppenaars

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Jan Teunis van Eert

-        Herman van de Laar

-        Marten Jan Peter Martens

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik Teunis van Eert

-        Michiel Boumans

 

Aangesteld op 2-2-1737

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Evers van Hout, Ariaen Willem Evers in plaats van Mighiel Boumans en Hendrik Teunis van Eert

 

1737-1738: voor het eerste jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Ariaen Willem Evers

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Jansen van de Tillaer

-        Lambert Jan Goorts Denissen

-        Dielis Tonij Hoppenaars

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Jan Teunis van Eert

-        Herman van de Laar

-        Marten Jan Peter Martens

 

Aangesteld op 8-2-1738

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Rut Burgers, Francis van de Bos, Willem Gijsberts in plaats van de achtmannen van 1735 aangesteld

 

1738-1739: voor het eerste jaar:

-        Jan Rut Burgers

-        Francis van de Bos

-        Willem Gijsberts

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Ariaen Willem Evers

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Jansen van de Tillaer

-        Lambert Jan Goorts Denissen

-        Dielis Tonij Hoppenaars

 

Aangesteld op 7-2-1739

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Joannis Jansen Van der Heijde, Aert Aelbert Heihoevenaars in plaats van Lambert Jansen vande Tillaert en Delis Tonij Hoppenaar

 

1739-1740: voor het eerste jaar:

-        Joannis Jansen Van der Heijde

-        Aert Aelbert Heihoevenaars

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Rut Burgers

-        Francis van de Bos

-        Willem Gijsberts

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Ariaen Willem Evers

 

Voor het vierde jaar:

-        Lambert Jan Goorts Denissen

 

Aangesteld op 6-2-1740

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Aart Peters van Hooff, Adriaen Jansen Verhoeven, Baltus Jan Baltussen in plaats van Lambert Jan Goort Denissen, Jan Evers van Hout en Adriaen Willem Evers

 

1740-1741: voor het eerste jaar:

-        Aart Peters van Hooff

-        Adriaen Jansen Verhoeven

-        Baltus Jan Baltussen

 

Voor het tweede jaar:

-        Joannis Jansen Van der Heijde

-        Aert Aelbert Heihoevenaars

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Rut Burgers

-        Francis van de Bos

-        Willem Gijsberts

 

Aangesteld op 4-2-1741

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Hendrik van de Wiel, Leendert Peter Smits in plaats van Jan Rutten Burgers en Willem Gijsbert Smits

 

1741-1742: voor het eerste jaar:

-        Hendrik van de Wiel

-        Leendert Peter Smits

 

Voor het tweede jaar:

-        Aart Peters van Hooff

-        Adriaen Jansen Verhoeven

-        Baltus Jan Baltussen

 

Voor het derde jaar:

-        Joannis Jansen Van der Heijde

-        Aert Aelbert Heihoevenaars

 

Voor het vierde jaar:

-        Francis van de Bos

 

Aangesteld op 3-2-1742

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Melianus van Santvoort, Claas Jan Claassen, Jan Daniels Krekelhoff in plaats van Francis van de Bos, Joannis Jansen vande Heyde, Aart Aalbers

 

1742-1743: voor het eerste jaar:

-        Melianus van Santvoort

-        Claas Jan Claassen

-        Jan Daniels Krekelhoff

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik van de Wiel

-        Leendert Peter Smits

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Peters van Hooff

-        Adriaen Jansen Verhoeven

-        Baltus Jan Baltussen

 

Aangesteld op 2-2-1743

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Tonis Rijbroek, Adriaen Hendrik Olislagers, Jan Delissen in plaats van Aart Peters van Hooff, Adriaen Jansen Verhoeven, Baltus Jansen

 

1743-1744: voor het eerste jaar:

-        Jan Tonis Rijbroek

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jan Delissen

 

Voor het tweede jaar:

-        Melianus van Santvoort

-        Claas Jan Claassen

-        Jan Daniels Krekelhoff

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik van de Wiel

-        Leendert Peter Smits

 

Aangesteld op 8-2-1744

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Goort Aart Goorts en Dirk Janssen Vermeulen in plaats van Hendrik Peters van de Wiel, Leendert Peter Smits

 

1744-1745: voor het eerste jaar:

-        Goort Aart Goorts

-        Dirk Janssen Vermeulen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Tonis Rijbroek

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jan Delissen

 

Voor het derde jaar:

-        Melianus van Santvoort

-        Claas Jan Claassen

-        Jan Daniels Krekelhoff

 

Aangesteld op 6-2-1745

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Martens van Doorn, Jan Tonis Clokgieter, Lambert Leendert Peters en Jan Gerrits van Lith, in plaats van Jan Daniels, Melianius van Santvoort, Claes Jan Claessen

 

1745-1746: voor het eerste jaar:

-        Jan Martens van Doorn

-        Jan Tonis Clokgieter

-        Lambert Leendert Peters

-        Jan Gerrits van Lith

 

Voor het tweede jaar:

-        Dirk Janssen Vermeulen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Tonis Rijbroek

-        Adriaen Hendrik Olislagers

-        Jan Delissen

 

Aangesteld op 5-2-1746

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Jansen Rijbroek, Jan Jansen van de Heuvel en Jan Aarts van Eert in plaats van Jan Tonis Rijbroek, Adraen Olislagers en Jan Delissen

 

1746-1747: voor het eerste jaar:

-        Jan Jansen Rijbroek

-        Jan Jansen van de Heuvel

-        Jan Aarts van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Martens van Doorn

-        Jan Tonis Clokgieter

-        Lambert Leendert Peters

-        Jan Gerrits van Lith

 

Voor het derde jaar:

-        Dirk Janssen Vermeulen

 

Aangesteld op 4-2-1747

(Dit zijn drie van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Francis van Linde, Goort Hendrik Verasseldonk, en Marten van Hoofft in plaats van Dirk Jans Vermeulen, Jan Gerrits van Lith en Lambert Leenders

 

1747-1748: voor het eerste jaar:

-        Francis van Linde

-        Goort Hendrik Verasseldonk

-        Marten van Hoofft

Voor het tweede jaar:

-        Jan Jansen Rijbroek

-        Jan Jansen van de Heuvel

-        Jan Aarts van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Martens van Doorn

-        Jan Tonis Clokgieter

 

1748

 

Alle achtmannen zijn gecontinueerd.

 

1748-1749: voor het tweede jaar:

-        Francis van Linde

-        Goort Hendrik Verasseldonk

-        Marten van Hoofft

Voor het derde jaar:

-        Jan Jansen Rijbroek

-        Jan Jansen van de Heuvel

-        Jan Aarts van Eert

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Martens van Doorn

-        Jan Tonis Clokgieter

 

Aangesteld op 30-3-1749

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Op 20-3-1749: Aart Hendrik van Eert en Dirk Adriaens van de Rijdt in plaats van Francis van de Linden, Goort Hendrik van Asseldonk

 

1749-1750: voor het eerste jaar:

-        Aart Hendrik van Eert

-        Dirk Adriaens van de Rijdt

 

Voor het derde jaar:

-        Marten van Hoofft

Voor het vierde jaar:

-        Jan Jansen Rijbroek

-        Jan Jansen van de Heuvel

-        Jan Aarts van Eert

 

Voor het vijfde jaar:

-        Jan Martens van Doorn

-        Jan Tonis Clokgieter

 

Aangesteld op 7-2-1750

(Dit zijn de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Antonij Lambers van de Ven, Francis van den Bos, Hendrik van Kilsdonk en Lambert Wilm Hendrix in plaats van Marten van Hooff, Jan Tonis Clockgieters, Jan Martens van Doorn, Jan Jansen vande Heuvel

 

1750-1751: voor het eerste jaar:

-        Antonij Lambers van de Ven

-        Francis van den Bos

-        Hendrik van Kilsdonk

-        Lambert Wilm Hendrix

 

Voor het tweede jaar:

-        Aart Hendrik van Eert

-        Dirk Adriaens van de Rijdt

 

Voor het vijfde jaar:

-        Jan Jansen Rijbroek

-        Jan Aarts van Eert

 

Aangesteld op 6-2-1751

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Lambert Rut Burgers, en Lambert van de Lande in plaats van Jan Jansen Rijbroek, Jan Aarts van Eert

 

1751-1752: voor het eerste jaar:

-        Lambert Rut Burgers

-        Lambert van de Lande

 

Voor het tweede jaar:

-        Antonij Lambers van de Ven

-        Francis van den Bos

-        Hendrik van Kilsdonk

-        Lambert Wilm Hendrix

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Hendrik van Eert

-        Dirk Adriaens van de Rijdt

 

Vermeld: Agtmannen in 1751

 

-        Aart Hendrick van Eert, af 1752

-        Dirck van de Ryt, af 1752

-        Antony Lambers van de Ven, af 1753

-        Francis van den Bos, af 1754

-        Hendrik van Kilsdonk, af 1754

-        Lambert Rut Burgers, af 1756

-        Lambert van der Landen, af 1755

 

Aangesteld op 3-2-1752

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jasper Aart van de Velde, af 1753

-        Francis van Eert, af 1756

 

1752-1753: voor het eerste jaar:

-        Jasper Aart van de Velde

-        Francis van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Rut Burgers

-        Lambert van de Lande

 

Voor het derde jaar:

-        Antonij Lambers van de Ven

-        Francis van den Bos

-        Hendrik van Kilsdonk

-        Lambert Wilm Hendrix

 

Aangesteld in 1753, beëdigd op 3-2-1753

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Lambert Hendrikx van Doorn, af in 1757

-        Adriaan Leendert Smits, af in 1757

 

1753-1754: voor het eerste jaar:

-        Lambert Hendrikx van Doorn

-        Adriaan Leendert Smits

 

Voor het tweede jaar:

-        Jasper Aart van de Velde

-        Francis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Rut Burgers

-        Lambert van de Lande

 

Voor het vierde jaar:

-        Francis van den Bos

-        Hendrik van Kilsdonk

 

Treden af in 1753:

-        Antony Lambert van de Ven

-        Lambert Willem Hendricx

 

Aangesteld in 1754:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Tunis Van de Boogaart

-        Jan Lambert van de Ven

 

1754-1755: voor het eerste jaar:

-        Jan Tunis Van de Boogaart

-        Jan Lambert van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Hendrikx van Doorn

-        Adriaan Leendert Smits

 

Voor het derde jaar:

-        Jasper Aart van de Velde

-        Francis van Eert

 

Voor het vierde jaar:

-        Lambert Rut Burgers

-        Lambert van de Lande

 

Treden af in 1754:

 

-        Francis van de Bosch

-        Hendrik van Kilsdonk

 

Aangesteld in 1755:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

1755-1756: voor het eerste jaar:

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Tunis Van de Boogaart

-        Jan Lambert van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Hendrikx van Doorn

-        Adriaan Leendert Smits

 

Voor het vierde jaar:

-        Francis van Eert

 

Voor het vijfde jaar:

-        Lambert Rut Burgers

 

Treden af in 1755:

-        Lambert van der Landen

-        Jasper Aarts van de Velden

 

Aangesteld in 1756:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

1756-1757: voor het eerste jaar:

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Tunis Van de Boogaart

-        Jan Lambert van de Ven

 

Voor het vierde jaar:

-        Lambert Hendrikx van Doorn

-        Adriaan Leendert Smits

 

Treden af in 1756:

-        Lambert Rut Burgers

-        Francis van Eert

 

Aangesteld in 1757:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Antonij Hendrik Teunissen

-        Lambert Aart Willem Evers

 

1757-1758: voor het eerste jaar:

-        Antonij Hendrik Teunissen

-        Lambert Aart Willem Evers

 

Voor het tweede jaar:

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Tunis Van de Boogaart

-        Jan Lambert van de Ven

 

Treden af in 1757:

-        Adriaen Leendert Smits

-        Lambert Hendrik Martens

 

Aangesteld in 1758:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antonij Lambert van Hooft

 

1758-1759: voor het eerste jaar:

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antonij Lambert van Hooft

 

Voor het tweede jaar:

-        Antonij Hendrik Teunissen

-        Lambert Aart Willem Evers

 

Voor het derde jaar:

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

Voor het vierde jaar:

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

Treden af in 1758:

-        Jan Tunis van de Bogaert

-        Jan Lambert van de Ven

 

Aangesteld in 1759:

(Dit zijn twee van de vier aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Jansen Tillaer

-        Jacob Melis van Santvoort

 

1759-1760: voor het eerste jaar:

-        Jan Jansen Tillaer

-        Jacob Melis van Santvoort

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antonij Lambert van Hooft

 

Voor het derde jaar:

-        Antonij Hendrik Teunissen

-        Lambert Aart Willem Evers

 

Voor het vierde jaar:

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

Treden af in 1759:

-        Peter Lambert Leenders

-        Johannes van Zutphen

 

 

Alsoo by haer Edele Mogende resolutie van den 4 july 1759 is verstaen dat het reglement deses dorps van Veghel van den 11 july 1662 precieselyk moet worden naegecomen op peene als in den selve, dat in voorschreven reglement twaelf mannen staen gespecificeert en alhier niet meer dan agt mannen syn bekent en ook van tyt tot tyt syn aangesteldt geworden. Soo is dat tot supplement van voorschreven twaelfmannen syn aengestelt Jan Evers van Hout, Corstiaen Johannes van de Ven, Jan Tyssen van Berkel en Hendrik Peter Ketelaars, afgegane borgemeesters en welke heden haeren eedt hebben gepresteert. Actum Veghel 6 maart 1760

 

Aangesteld als twaalfmannen op 6-3-1760

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

 

 

-        Jan Evers van Hout

-        Corstiaen Johannes van de Ven

-        Jan Tyssen van Berkel

-        Hendrik Peter Ketelaars

1760-1761: voor het eerste jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Corstiaen Johannes van de Ven

-        Jan Tyssen van Berkel

-        Hendrik Peter Ketelaars

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Jansen Tillaer

-        Jacob Melis van Santvoort

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antonij Lambert van Hooft

 

Voor het vierde jaar:

-        Antonij Hendrik Teunissen

-        Lambert Aart Willem Evers

 

Voor het vijfde jaar:

-        Paulus van de Laaschot

-        Francis Janse Rijbroek

 

Aangesteld en beëdigd op 31-1-1761:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

 

-        Adriaan van de Ven

-        Michiel Bouwmans

-        Corstiaen Rut Burgers

-        Adriaen van den Bosch

 

1761-1762: voor het eerste jaar:

-        Adriaan van de Ven

-        Michiel Bouwmans

-        Corstiaen Rut Burgers

-        Adriaen van den Bosch

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Corstiaen Johannes van de Ven

-        Jan Tyssen van Berkel

-        Hendrik Peter Ketelaars

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Jansen Tillaer

-        Jacob Melis van Santvoort

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antonij Lambert van Hooft

 

Treden af in 1761:

 

-        Paulus van de Laerschot

-        Francis Janse Reybroek

-        Antony Hendrik Tunisse

-        Lambert Aert Willem Evers

 

Aangesteld in 1762:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

 

-        Jan Lambert Hendrix

-        Hendrik van den Bergh

-        Jan Aelbers Verhoeve

-        Rut Hendrik Cluytmans

 

1762-1763: voor het eerste jaar:

-        Jan Lambert Hendrix

-        Hendrik van den Bergh

-        Jan Aelbers Verhoeve

-        Rut Hendrik Cluytmans

 

Voor het tweede jaar:

-        Adriaan van de Ven

-        Michiel Bouwmans

-        Corstiaen Rut Burgers

-        Adriaen van den Bosch

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Evers van Hout

-        Corstiaen Johannes van de Ven

-        Jan Tyssen van Berkel

-        Hendrik Peter Ketelaars

 

Treden af in 1762:

 

-        Jan Baltus van der Steede

-        Antony Lambert van Hooff

-        Jan Jansse Tillaer

-        Jacob Melis Santvoort

 

Aangesteld en beëdigd op 5-2-1763

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

 

-        Wilbort Matheus Wilbors

-        Aert Steve de Bie, doodt

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marte Hendrick Lankvelt

 

1763-1764: voor het eerste jaar:

-        Wilbort Matheus Wilbors

-        Aert Steve de Bie, doodt

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marte Hendrick Lankvelt

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Lambert Hendrix

-        Hendrik van den Bergh

-        Jan Aelbers Verhoeve

-        Rut Hendrik Cluytmans

 

Voor het derde jaar:

-        Adriaan van de Ven

-        Michiel Bouwmans

-        Corstiaen Rut Burgers

-        Adriaen van den Bosch

 

Treden af in 1763:

 

-        Jan Evers van Hout, doodt

-        Corsiaen Johan van de Ven, doodt

-        Jan Tysse van Berkel

-        Hendrik Peter Ketelaers

 

Aangesteld in 1764:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

 

-        Lambert Wilms van Doorn

-        Adriaen Janse Verhoeven, doot

-        Lambert Jans Bredenrode

-        Hendricus Francis van Eert

 

1764-1765: voor het eerste jaar:

-        Lambert Wilms van Doorn

-        Adriaen Janse Verhoeven, doot

-        Lambert Jans Bredenrode

-        Hendricus Francis van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Wilbort Matheus Wilbors

-        Aert Steve de Bie, doodt

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marte Hendrick Lankvelt

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Lambert Hendrix

-        Hendrik van den Bergh

-        Jan Aelbers Verhoeve

-        Rut Hendrik Cluytmans

 

Treden af in 1764:

 

-        Adriaen van de Ven

-        Michiel Bouwmans

-        Corstiaen Rut Burgers

-        Adriaen van den Bosch

 

Aangesteld en beëdigd op 2-2-1765:

(Wilm Jans Reijbroek en de laatste drie en zijn de aftredende borgemeesters)

-        Gecontinueerd Jan Lambert Hendrix om redenen eenen borgemeester met name Wilm Jans Reijbroek tot Dinter woont

-        Jan van der Landen

-        Lambert Hendrick Tillaer

-        Peter Aert Frankevoort

 

1765-1766: voor het eerste jaar:

-        Jan van der Landen

-        Lambert Hendrick Tillaer

-        Peter Aert Frankevoort

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Wilms van Doorn

-        Adriaen Janse Verhoeven, doot

-        Lambert Jans Bredenrode

-        Hendricus Francis van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Wilbort Matheus Wilbors

-        Aert Steve de Bie, doodt

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marte Hendrick Lankvelt

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Lambert Hendrix

 

Treden af in 1765:

 

-        Hendrik van den Berg

-        Jan Aelbert Verhoeven

-        Rut Hendrik Cluytmans

 

Aangesteld en beëdigd op 1-2-1766:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Dielis Tony Hoppenaers

-        Jan Jans van Boxtel

-        Tony Hendrick van Eert

-        Paulus Paulus van Pol

 

1766-1767: voor het eerste jaar:

-        Dielis Tony Hoppenaers

-        Jan Jans van Boxtel

-        Tony Hendrick van Eert

-        Paulus Paulus van Pol

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan van der Landen

-        Lambert Hendrick Tillaer

-        Peter Aert Frankevoort

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Wilms van Doorn

-        Lambert Jans Bredenrode

-        Hendricus Francis van Eert

 

Voor het vierde jaar:

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marte Hendrick Lankvelt

 

Treden af in 1766:

-        Wilbort Matheus Wilbors

-        Aert Steven de Bie, doot

-        Adriaen Jans Verhoeve, doot

-        Jan Lambert Hendrix, doot

 

Aangesteld en beëdigd op 29-1-1767:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Johannes Hurkmans

-        Wilbort Adriaens Verhoeven

-        Geerit van de Leemput

-        Adriaen Lambers van de Steen

 

1767-1768: voor het eerste jaar:

-        Johannes Hurkmans

-        Wilbort Adriaens Verhoeven

-        Geerit van de Leemput

-        Adriaen Lambers van de Steen

 

Voor het tweede jaar:

-        Dielis Tony Hoppenaers

-        Jan Jans van Boxtel

-        Tony Hendrick van Eert

-        Paulus Paulus van Pol

 

Voor het derde jaar:

-        Jan van der Landen

-        Lambert Hendrick Tillaer

-        Peter Aert Frankevoort

 

Voor het vierde jaar:

-        Lambert Jans Bredenrode

 

Treden af in 1767:

-        Jan Johan van der Heyde

-        Marten Hendrick Lankvelt

-        Lambert Wilms van Doorn

-        Hendrik Francis van Eert

 

Aangesteld en beëdigd op 30-1-1768:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Johannes Verbeeck

-        Jan Tunis Bogaert

-        Francis Vermeulen

-        Symon Hommeles

 

1768-1769: voor het eerste jaar:

-        Johannes Verbeeck

-        Jan Tunis Bogaert

-        Francis Vermeulen

-        Symon Hommeles

 

Voor het tweede jaar:

-        Johannes Hurkmans

-        Wilbort Adriaens Verhoeven

-        Geerit van de Leemput

-        Adriaen Lambers van de Steen

 

Voor het derde jaar:

-        Dielis Tony Hoppenaers

-        Jan Jans van Boxtel

-        Tony Hendrick van Eert

-        Paulus Paulus van Pol

 

Treden af in 1768:

 

-        Lambert Jans Bredenrode

-        Jan van der Landen

-        Lambert Hendrik Tillaer

-        Peter Aart Frankevoort

 

Aangesteld in 1769:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Lambert Dirx van der Heyde

-        Hendrik Hendrix Kilsdonk

-        Peter Laurense van de Rydt

-        Lambert Hendrick van der Heyde

 

1769-1770: voor het eerste jaar:

-        Lambert Dirx van der Heyde

-        Hendrik Hendrix Kilsdonk

-        Peter Laurense van de Rydt

-        Lambert Hendrick van der Heyde

 

Voor het tweede jaar:

-        Johannes Verbeeck

-        Jan Tunis Bogaert

-        Francis Vermeulen

-        Symon Hommeles

 

Voor het derde jaar:

-        Johannes Hurkmans

-        Wilbort Adriaens Verhoeven

-        Geerit van de Leemput

-        Adriaen Lambers van de Steen

 

Treden af in 1769:

 

-        Dielis Hoppenaers, doodt

-        Jan Janse van Boxtel

-        Tony Hendrik van Eert

-        Paulus Paulus van der Pol

 

Aangesteld in 1770:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Lambert Jans van den Heuvel

-        Willem van de Hintelt

-        Hendrik Jan Peter van de Ven

-        Johannes Jans van den Oever

 

1770-1771: voor het eerste jaar:

-        Lambert Jans van den Heuvel

-        Willem van de Hintelt

-        Hendrik Jan Peter van de Ven

-        Johannes Jans van den Oever

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Dirx van der Heyde

-        Hendrik Hendrix Kilsdonk

-        Peter Laurense van de Rydt

-        Lambert Hendrick van der Heyde

 

Voor het derde jaar:

-        Johannes Verbeeck

-        Jan Tunis Bogaert

-        Francis Vermeulen

-        Symon Hommeles

 

Treden af in 1770:

 

-        Johannes Hurkmans

-        Wilbort Verhoeve

-        Gerrit van de Leemput

-        Adriaen L. van de Steen

 

Aangesteld in 1771:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Peter Lambert Hendrix

-        Tony Hendrix van de Ven

-        Peter van de Laer

-        Dirk Jans Vermeulen

 

1771-1772: voor het eerste jaar:

-        Peter Lambert Hendrix

-        Tony Hendrix van de Ven

-        Peter van de Laer

-        Dirk Jans Vermeulen

 

Voor het tweede jaar:

-        Lambert Jans van den Heuvel

-        Willem van de Hintelt

-        Hendrik Jan Peter van de Ven

-        Johannes Jans van den Oever

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Dirx van der Heyde

-        Hendrik Hendrix Kilsdonk

-        Peter Laurense van de Rydt

-        Lambert Hendrick van der Heyde

 

Treden af in 1771:

 

-        Johannes Verbeek

-        Jan Tunis Bogaert

-        Francis Vermeulen

-        Symon Hommeles

 

Aangesteld in 1772:

(Dit zijn de aftredende borgemeesters)

-        Hendrik Francis Reybroek

-        Antony Wilbort Donkers

-        Hendrik Johan Vogels

-        Peter Aart van Hooft

 

1772-1773: voor het eerste jaar:

-        Hendrik Francis Reybroek

-        Antony Wilbort Donkers

-        Hendrik Johan Vogels

-        Peter Aart van Hooft

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Lambert Hendrix

-        Tony Hendrix van de Ven

-        Peter van de Laer

-        Dirk Jans Vermeulen

 

Voor het derde jaar:

-        Lambert Jans van den Heuvel

-        Willem van de Hintelt

-        Hendrik Jan Peter van de Ven

-        Johannes Jans van den Oever

 

Treden af in 1772:

 

-        Lambert Dirx van der Heyde

-        Hndrik Hendrik Kilsdonk

-        Peter Laurense van de Rydt

-        Lambert Hendrik van der Heyde

 

Worden aangesteld en gecontinueerd in 1773:

(de laatste drie zijn de aftredende  borgemeesters)

 

-        Gecontinueerd: Lambert Jansse van den Heuvel

-        Peter Jans van de Wiel

-        Jacop van de Laerschot

-        Jan Johannes van de Ven

 

1773-1774: voor het eerste jaar:

-        Peter Jans van de Wiel

-        Jacop van de Laerschot

-        Jan Johannes van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik Francis Reybroek

-        Antony Wilbort Donkers

-        Hendrik Johan Vogels

-        Peter Aart van Hooft

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Lambert Hendrix

-        Tony Hendrix van de Ven

-        Peter van de Laer

-        Dirk Jans Vermeulen

 

Voor het vierde jaar:

-        Lambert Jans van den Heuvel

 

Treden af in 1773:

 

-        Willem van de Hintelt

-        Hendrik Jan Peters van de Ven

-        Johannes Jans van den Oever

 

 

 

 

 

 

De namen van twaalf- en achtmannen van 1774 tot 1803

 

Na 1773 ontbreken namen van aangestelde en afgegane twaalfmannen in de resolutieboeken. Omdat de afgaande borgemeesters in deze periode aangesteld werden als twaalfmannen is de lijst van twaalfmannen bij benadering reconstructueren aan de hand van de lijst van afgaande borgemeesters. Dat  ook na 1773 de afgaande borgemeesters twaalfmannen werden wordt bevestigd door de vermelding van namen van twaalfmannen op 4-3-1800.  De lijst met namen van twaalfmannen tussen 1774 en 1802 is niet meer dan een benadering (voor meer dan 90 % correct), want er kwamen uitzonderingen op de regel voor. Soms overleed of verhuisde een borgemeester in functie. Dan kon hij geen twaalfman meer worden. In zo'n geval bleef een van de twaalfmannen een jaar langer in functie. Wie dat dan was, is onbekend, vandaar dat de volgende lijst niet voor 100 percent volledig of correct is.

 

Vanaf 1785 liep het jaar voor de dorpsrekeningen van 1 janiari tot 31 december, en de borgemeesters werden voor dezelfde perioden aangesteld. Omdat de twaalfmannen toch vooral als hulp van de borgemeesters beschouw kunnen worden, is in onderstaande lijst er vanuit gegaan dat ook hun zittingsperiode vanaf 1785 gelijk liep met het kalenderjaar, maar daar is niets met zekerheid over bekend.

 

 

Jaar:

Namen van afgegane borgemeesters:

 

Gereconstrueerde lijst van twaalfmannen:

Borgemeesters afgegaan 1774

 

-        Adriaen Lankvelt

-        Johannes Wilm van den Heuvel

-        Hendrik Matheus Wilbors

-        Aert Johan van de Ven

 

1774-1775: voor het eerste jaar:

-        Adriaen Lankvelt

-        Johannes Wilm van den Heuvel

-        Hendrik Matheus Wilbors

-        Aert Johan van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Jans van de Wiel

-        Jacop van de Laerschot

-        Jan Johannes van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik Francis Reybroek

-        Antony Wilbort Donkers

-        Hendrik Johan Vogels

-        Peter Aart van Hooft

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan 1775

 

-        Claes Lambers Versteede

-        Aart Wilms van Eert

-        Lambert Johan van de Ven

-        Jacop Melis Santvoort

 

1775-1776: voor het eerste jaar:

-        Claes Lambers Versteede

-        Aart Wilms van Eert

-        Lambert Johan van de Ven

-        Jacop Melis Santvoort

 

Voor het tweede jaar:

-        Adriaen Lankvelt

-        Johannes Wilm van den Heuvel

-        Hendrik Matheus Wilbors

-        Aert Johan van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Jans van de Wiel

-        Jacop van de Laerschot

-        Jan Johannes van de Ven

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan 1776

 

-        Hendricus van derLinden

-        Peter van de Velde

-        Willem Lambers Tillaer

-        Antony Lambers van Doorn

 

1776-1777: voor het eerste jaar:

-        Hendricus van derLinden

-        Peter van de Velde

-        Willem Lambers Tillaer

-        Antony Lambers van Doorn

 

Voor het tweede jaar:

-        Claes Lambers Versteede

-        Aart Wilms van Eert

-        Lambert Johan van de Ven

-        Jacop Melis Santvoort

 

Voor het derde jaar:

-        Adriaen Lankvelt

-        Johannes Wilm van den Heuvel

-        Hendrik Matheus Wilbors

-        Aert Johan van de Ven

 

Borgemeesters afgegaan 1777

 

-        Dirk van der Landen

-        Jan van de Hintelt

-        Rut soone Corstiaen Rut Burgers in naam van synen overleden vader

-        Antony van Hooft

 

1777-1778: voor het eerste jaar:

-        Dirk van der Landen

-        Jan van de Hintelt

-        Rut soone Corstiaen Rut Burgers (onder voorbehoud)

-        Antony van Hooft

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendricus van derLinden

-        Peter van de Velde

-        Willem Lambers Tillaer

-        Antony Lambers van Doorn

 

Voor het derde jaar:

-        Claes Lambers Versteede

-        Aart Wilms van Eert

-        Lambert Johan van de Ven

-        Jacop Melis Santvoort

 

Borgemeesters afgegaan 1778

 

-        Willem Janse Govers

-        Adriaen Johan Vogels

-        Tony Janse Vermeulen

-        Hendricus van Eert

 

1778-1779: voor het eerste jaar:

-        Willem Janse Govers

-        Adriaen Johan Vogels

-        Tony Janse Vermeulen

-        Hendricus van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Dirk van der Landen

-        Jan van de Hintelt

-        Rut soone Corstiaen Rut Burgers  (onder voorbehoud)

-        Antony van Hooft

 

Voor het derde jaar:

-        Hendricus van derLinden

-        Peter van de Velde

-        Willem Lambers Tillaer

-        Antony Lambers van Doorn

 

Borgemeesters afgegaan 1779

 

-        Hendricus van der Landen

-        Dirk Marte van Doorn

-        Lambert Hendrik Tunisse

-        Rut Dirk de Leest

 

1779-1780: voor het eerste jaar:

-        Hendricus van der Landen

-        Dirk Marte van Doorn

-        Lambert Hendrik Tunisse

-        Rut Dirk de Leest

 

Voor het tweede jaar:

-        Willem Janse Govers

-        Adriaen Johan Vogels

-        Tony Janse Vermeulen

-        Hendricus van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Dirk van der Landen

-        Jan van de Hintelt

-        Rut soone Corstiaen Rut Burgers  (onder voorbehoud)

-        Antony van Hooft

 

Borgemeesters afgegaan 1780

 

-        Klaes Lambert van Doorn

-        Gerrit van den Heuvel

-        Hendrik Jan van Eert

-        Antoni Arie van der Steen

 

1780-1781: voor het eerste jaar:

-        Klaes Lambert van Doorn

-        Gerrit van den Heuvel

-        Hendrik Jan van Eert

-        Antoni Arie van der Steen

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendricus van der Landen

-        Dirk Marte van Doorn

-        Lambert Hendrik Tunisse

-        Rut Dirk de Leest

 

Voor het derde jaar:

-        Willem Janse Govers

-        Adriaen Johan Vogels

-        Tony Janse Vermeulen

-        Hendricus van Eert

 

Borgemeesters afgegaan 1781

 

-        Hendrik Jan Vogels

-        Peeter van de Leemput

-        De weduwe van Johannes van de Wiel

 

1781-1782: voor het eerste jaar:

-        Hendrik Jan Vogels

-        Peeter van de Leemput

 

Voor het tweede jaar:

-        Klaes Lambert van Doorn

-        Gerrit van den Heuvel

-        Hendrik Jan van Eert

-        Antoni Arie van der Steen

 

Voor het derde jaar:

-        Hendricus van der Landen

-        Dirk Marte van Doorn

-        Lambert Hendrik Tunisse

-        Rut Dirk de Leest

 

Plus nog twee van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan 1782

 

-        Elisabet van Doorn, weduwe van Johannes van der Heyden in naam van haar overleden zoon Jan Johannis van der Heijden

-        Hendricus Johannes Verhoeven

-        Hendricus Tony van de Ven

-        Peter Hendrix van Eert

 

1782-1783: voor het eerste jaar:

-        Hendricus Johannes Verhoeven

-        Hendricus Tony van de Ven

-        Peter Hendrix van Eert

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik Jan Vogels

-        Peeter van de Leemput

 

Voor het derde jaar:

-        Klaes Lambert van Doorn

-        Gerrit van den Heuvel

-        Hendrik Jan van Eert

-        Antoni Arie van der Steen

 

Plus nog drie van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan 1783

 

-        Symon Anthony Hurkmans

-        Dirk van Berkel

-        Jan Smits

-        Wilbort Matheus Wilbors

 

1783-1784: voor het eerste jaar:

-        Symon Anthony Hurkmans

-        Dirk van Berkel

-        Jan Smits

-        Wilbort Matheus Wilbors

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendricus Johannes Verhoeven

-        Hendricus Tony van de Ven

-        Peter Hendrix van Eert

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik Jan Vogels

-        Peeter van de Leemput

 

Plus nog drie van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan 1784

 

-        Leonardt Gast

-        Hendricus van den Boogaert

-        Jan Johan van de Ven

-        Jan Adriaen Verhoeven

 

1784-1785: voor het eerste jaar:

-        Leonardt Gast

-        Hendricus van den Boogaert

-        Jan Johan van de Ven

-        Jan Adriaen Verhoeven

 

Voor het tweede jaar:

-        Symon Anthony Hurkmans

-        Dirk van Berkel

-        Jan Smits

-        Wilbort Matheus Wilbors

 

Voor het derde jaar:

-        Hendricus Johannes Verhoeven

-        Hendricus Tony van de Ven

-        Peter Hendrix van Eert

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1784

 

-        Peeter Verhoeven

-        Jan Hendrix van de Ven

-        Jan Tony van de Ven

-        De weduwe van Lambert Dircx van der Heyden, synde haer man onlangs overleden

 

1785: voor het eerste jaar:

-        Peeter Verhoeven

-        Jan Hendrix van de Ven

-        Jan Tony van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Leonardt Gast

-        Hendricus van den Boogaert

-        Jan Johan van de Ven

-        Jan Adriaen Verhoeven

 

Voor het derde jaar:

-        Symon Anthony Hurkmans

-        Dirk van Berkel

-        Jan Smits

-        Wilbort Matheus Wilbors

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1785

 

-        Hendrik Aart van Hooft

-        Jan Johannis van Zutphen

-        Lambert Adriaen Verhoeven

-        Lambert Janse Vermeulen

 

1786: voor het eerste jaar:

-        Hendrik Aart van Hooft

-        Jan Johannis van Zutphen

-        Lambert Adriaen Verhoeven

-        Lambert Janse Vermeulen

 

Voor het tweede jaar:

-        Peeter Verhoeven

-        Jan Hendrix van de Ven

-        Jan Tony van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Leonardt Gast

-        Hendricus van den Boogaert

-        Jan Johan van de Ven

-        Jan Adriaen Verhoeven

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1786

 

-        De erfgenamen van de overleden Anthony Hendrik Kilsdonk

-        Peeter van de Laar

-        Lambert van der Steen

-        Johannis W. van den Heuvel

 

1787: voor het eerste jaar:

-        Peeter van de Laar

-        Lambert van der Steen

-        Johannis W. van den Heuvel

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik Aart van Hooft

-        Jan Johannis van Zutphen

-        Lambert Adriaen Verhoeven

-        Lambert Janse Vermeulen

 

Voor het derde jaar:

-        Peeter Verhoeven

-        Jan Hendrix van de Ven

-        Jan Tony van de Ven

 

Plus nog twee van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1787

 

-        Hendricus van den Bos

-        Aart Johan van Berkel

-        Antony Lambert van Doorn

-        Hendrik Jan van den Oever

 

1788: voor het eerste jaar:

-        Hendricus van den Bos

-        Aart Johan van Berkel

-        Antony Lambert van Doorn

-        Hendrik Jan van den Oever

 

Voor het tweede jaar:

-        Peeter van de Laar

-        Lambert van der Steen

-        Johannis W. van den Heuvel

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik Aart van Hooft

-        Jan Johannis van Zutphen

-        Lambert Adriaen Verhoeven

-        Lambert Janse Vermeulen

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1788

 

-        Wilbort Lambert van Doorn

-        Peeter Aart van Hooft

-        Hendrikus T. van Hooft

-        Lambert Johannis van de Ven

 

1789: voor het eerste jaar:

-        Wilbort Lambert van Doorn

-        Peeter Aart van Hooft

-        Hendrikus T. van Hooft

-        Lambert Johannis van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendricus van den Bos

-        Aart Johan van Berkel

-        Antony Lambert van Doorn

-        Hendrik Jan van den Oever

 

Voor het derde jaar:

-        Peeter van de Laar

-        Lambert van der Steen

-        Johannis W. van den Heuvel

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1789

 

-        Jan Hendrikx van de Hintelt

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Jacob van Santvoort

-        Gerrit Aert Verbeeck

 

1790: voor het eerste jaar:

-        Jan Hendrikx van de Hintelt

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Jacob van Santvoort

-        Gerrit Aert Verbeeck

 

Voor het tweede jaar:

-        Wilbort Lambert van Doorn

-        Peeter Aart van Hooft

-        Hendrikus T. van Hooft

-        Lambert Johannis van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Hendricus van den Bos

-        Aart Johan van Berkel

-        Antony Lambert van Doorn

-        Hendrik Jan van den Oever

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1790

 

-        Johannis Jan Bouwens

-        Laurens Jan van Hooft

-        Anthony A. van der Steen

-        Jan Anthony Reykers

 

1791: voor het eerste jaar:

-        Johannis Jan Bouwens

-        Laurens Jan van Hooft

-        Anthony A. van der Steen

-        Jan Anthony Reykers

 

Voor het tweede jaar:

-        Jan Hendrikx van de Hintelt

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Jacob van Santvoort

-        Gerrit Aert Verbeeck

 

Voor het derde jaar:

-        Wilbort Lambert van Doorn

-        Peeter Aart van Hooft

-        Hendrikus T. van Hooft

-        Lambert Johannis van de Ven

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1791

 

-        Gerardus van Roij

-        Johannis Antonis van de Ven

-        Hendrikus Hendrik Ketelaars

-        Johannis Slits

 

1792: voor het eerste jaar:

-        Gerardus van Roij

-        Johannis Antonis van de Ven

-        Hendrikus Hendrik Ketelaars

-        Johannis Slits

 

Voor het tweede jaar:

-        Johannis Jan Bouwens

-        Laurens Jan van Hooft

-        Anthony A. van der Steen

-        Jan Anthony Reykers

 

Voor het derde jaar:

-        Jan Hendrikx van de Hintelt

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Jacob van Santvoort

-        Gerrit Aert Verbeeck

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1792

 

-        Johannis Snelders

-        Jan van Zutphen

-        Lambert Tysse van de Ven

-        Willem Gerbrandts

 

1793: voor het eerste jaar:

-        Johannis Snelders

-        Jan van Zutphen

-        Lambert Tysse van de Ven

-        Willem Gerbrandts

 

Voor het tweede jaar:

-        Gerardus van Roij

-        Johannis Antonis van de Ven

-        Hendrikus Hendrik Ketelaars

-        Johannis Slits

 

Voor het derde jaar:

-        Johannis Jan Bouwens

-        Laurens Jan van Hooft

-        Anthony A. van der Steen

-        Jan Anthony Reykers

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1793

 

-        Peter Antony Dirx

-        Johannis Dirk van Doorn

-        Johannis van den Tillaar

-        Hendrik Tijsse van de Ven

 

1794: voor het eerste jaar:

-        Peter Antony Dirx

-        Johannis Dirk van Doorn

-        Johannis van den Tillaar

-        Hendrik Tijsse van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Johannis Snelders

-        Jan van Zutphen

-        Lambert Tysse van de Ven

-        Willem Gerbrandts

 

Voor het derde jaar:

-        Gerardus van Roij

-        Johannis Antonis van de Ven

-        Hendrikus Hendrik Ketelaars

-        Johannis Slits

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1794

 

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

-        Willem Craenen en Matheus Smits, vervangende den overledene Jan Smits

 

1795: voor het eerste jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

 

Voor het tweede jaar:

-        Peter Antony Dirx

-        Johannis Dirk van Doorn

-        Johannis van den Tillaar

-        Hendrik Tijsse van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Johannis Snelders

-        Jan van Zutphen

-        Lambert Tysse van de Ven

-        Willem Gerbrandts

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1795

 

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

-        Peter Janse Verhoeven, vervangende den overledene Jan Smits

 

1796: voor het eerste jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

-        Peter Janse Verhoeven (onder voorbehoud)

 

Voor het tweede jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

 

Voor het derde jaar:

-        Peter Antony Dirx

-        Johannis Dirk van Doorn

-        Johannis van den Tillaar

-        Hendrik Tijsse van de Ven

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1796

 

-        Hendrik Dirk van Doorn

-        Adriaan Jan Raymakers

-        Lambert Antonij van Hooft

-        Jan Johannis van de Ven

 

1797: voor het eerste jaar:

-        Hendrik Dirk van Doorn

-        Adriaan Jan Raymakers

-        Lambert Antonij van Hooft

-        Jan Johannis van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

-        Peter Janse Verhoeven (onder voorbehoud)

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

 

Plus nog een van de andere twaalfmannen van het vorige jaar.

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1797

 

-        Hendrikus Antonij van de Ven

-        Hendrikus Johannis Verhoeven

-        Johannis Dirk van den Heuvel

-        Joost van de Ven

 

1798: voor het eerste jaar:

-        Hendrikus Antonij van de Ven

-        Hendrikus Johannis Verhoeven

-        Johannis Dirk van den Heuvel

-        Joost van de Ven

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrik Dirk van Doorn

-        Adriaan Jan Raymakers

-        Lambert Antonij van Hooft

-        Jan Johannis van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Antony van den Heuvel

-        Lourens van de Reyt

-        Marte van der Pol

-        Peter Janse Verhoeven (onder voorbehoud)

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1798

 

-        Johannis Aart Verbeek

-        Lambert Johannis van de Ven

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Lambert van Doorn

 

1799: voor het eerste jaar:

-        Johannis Aart Verbeek

-        Lambert Johannis van de Ven

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Lambert van Doorn

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendrikus Antonij van de Ven

-        Hendrikus Johannis Verhoeven

-        Johannis Dirk van den Heuvel

-        Joost van de Ven

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrik Dirk van Doorn

-        Adriaan Jan Raymakers

-        Lambert Antonij van Hooft

-        Jan Johannis van de Ven

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1799

 

-        Aart Dirk van Doorn

-        Gregorius Merkelenbag

-        Jan Welt Vorstenbosch

-        Dirk Johannis Donkers

 

1800: voor het eerste jaar:

-        Aart Dirk van Doorn

-        Gregorius Merkelenbag

-        Jan Welt Vorstenbosch

-        Dirk Johannis Donkers

 

Voor het tweede jaar:

-        Johannis Aart Verbeek

-        Lambert Johannis van de Ven

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Lambert van Doorn

 

Voor het derde jaar:

-        Hendrikus Antonij van de Ven

-        Hendrikus Johannis Verhoeven

-        Johannis Dirk van den Heuvel

-        Joost van de Ven

 

Vermeld op 4-3-1800

 

-        G. Merkelenbag

-        Johannis Aert Verbeek

-        Johannis Lambert van Doorn

-        Johannis van den Heuvel

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1800

 

-        Godefridus Frankevoort

-        Jacob Ketelaars

-        Johannis Jan van Reybroek

-        Adriaan Hendrik van den Tillaer

 

1801: voor het eerste jaar:

-        Godefridus Frankevoort

-        Jacob Ketelaars

-        Johannis Jan van Reybroek

-        Adriaan Hendrik van den Tillaer

 

Voor het tweede jaar:

-        Aart Dirk van Doorn

-        Gregorius Merkelenbag

-        Jan Welt Vorstenbosch

-        Dirk Johannis Donkers

 

Voor het derde jaar:

-        Johannis Aart Verbeek

-        Lambert Johannis van de Ven

-        Dirk van der Landen

-        Johannis Lambert van Doorn

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1801

 

-        Hendricus van Gestel

-        Rogier van de Wiel

-        Wilbert van Doorn

-        Cornelis van Doorn

 

1802: voor het eerste jaar:

-        Hendricus van Gestel

-        Rogier van de Wiel

-        Wilbert van Doorn

-        Cornelis van Doorn

 

Voor het tweede jaar:

-        Godefridus Frankevoort

-        Jacob Ketelaars

-        Johannis Jan van Reybroek

-        Adriaan Hendrik van den Tillaer

 

Voor het derde jaar:

-        Aart Dirk van Doorn

-        Gregorius Merkelenbag

-        Jan Welt Vorstenbosch

-        Dirk Johannis Donkers

 

Borgemeesters afgegaan op 31 december 1802

 

-        Nicolaas Verbakel

-        Hendricus Johannes van Kilsdonck

-        Lambert Dirk van Doorn

-        Johannis Verhoeven

 

1803: voor het eerste jaar:

 

Voor het tweede jaar:

-        Hendricus van Gestel

-        Rogier van de Wiel

-        Wilbert van Doorn

-        Cornelis van Doorn

 

Voor het derde jaar:

-        Godefridus Frankevoort

-        Jacob Ketelaars

-        Johannis Jan van Reybroek

-        Adriaan Hendrik van den Tillaer